Svi razlozi zašto SIM zamijeniti za USIM karticu

Ako si jedan od onih korisnika koji je još uvijek vjeran svojoj SIM kartici, predlažemo ti da iskoristiš još jednu super akciju BH Telecoma „Karticu zamijeni, brzinu pokreni“ u kojoj SIM karticu možeš zamijeniti za USIM i uživati u najkvalitenijem korištenju svog pametnog uređaja.

Mnogo je razloga zašto trebaš koristiti 2G/3G SIM karticu u svom 4G/5G mobilnom telefonu:

Brzina prenosa podataka i performanse

4G+ mreže pružaju znatno brže brzine prenosa podataka u odnosu na 2G/3G mreže. Ako koristiš 2G/3G SIM karticu u 4G/5G telefonu, nećeš moći iskoristiti pun potencijal brzine i performansi koje tvoj uređaj i mreža mogu pružiti.

Razlika u kapacitetu i efikasnosti

4G+ mreže su optimizovane da rukuju većim brojem uređaja bez gubitka performansi gdje se sve više uređaja povezuje na mrežu.

Podrška za napredne aplikacije i nove tehnologije

S razvojem aplikacija visokih performansi, kao što su proširena stvarnost (AR) i virtuelna stvarnost (VR), 3G mreže jednostavno nemaju kapacitet za pružanje optimalnog iskustva. Osim toga, mobilni uređaji i mreže stalno napreduju. 4G (LTE) i 4G+ (LTE-Advanced) tehnologije pružaju bolje performanse, stabilniju vezu i podršku za napredne funkcije kao što su HD i VoLTE prenos govora, te brza preuzimanja/otpremu podataka.

Buduća kompatibilnost

S obzirom na to da se mreže brzo razvijaju, operateri mobilnih mreža su već počeli postepeno prestajati podržavati 3G mreže kako bi oslobodili resurse za 4G i 5G mreže, odnosno brže i modernije tehnologije. Nastavkom korištenja 2G/3G SIM kartica može postati teže ili čak nemoguće pristupiti mobilnoj mreži. U pojedinim evropskim državama više nije moguće  koristiti 3G mrežu u roamingu, a korisnicima je ostala samo mogućnost korišćenja 2G/EDGE mreže. To su posebno primijetili korisnici koji nisu zamijenili svoje SIM kartice za nove 4G/USIM kartice. Slična situacija će se u narednih nekoliko godina desiti i na teritoriji Bosne i Hercegovine i stoga te pozivamo da zamijeniš karticu.

Sigurnosni razlozi

Novije SIM kartice i tehnologije pružaju bolje sigurnosne mehanizme koji štite tvoje podatke i uređaj od potencijalnih napada ili neovlaštenog pristupa. Iz svega ovoga možemo zaključiti da 3G mreže postaju prošlost, a korisnici se okreću bržim, efikasnijim i naprednijim tehnologijama. Prelazak na 4G+ mrežu obećava bolje iskustvo, veći kapacitet i podršku za napredne aplikacije koje oblikuju našu digitalnu budućnost. A ona je već tu i ono što možemo uraditi je da joj se prilagodimo i da uzmemo sve ono što nam je donijela kao benefite.

Kako prepoznati da li već koristiš novu USIM karticu?

Ako su mrežne postavke ispravno konfigurisane na tvom mobilnom telefonu, prilikom korištenja mobilnog interneta na tvom mobilnom uređaju će se pojaviti oznaka 4G+ (za Android korisnike) ili LTE (za korisnike Apple uređaja). Ako koristiš neki od Extra postpaid paketa BH Telecoma tada sigurno već imaš novu karticu. Ukoliko si mijenjao SIM karticu u ranijem periodu iz bilo kojeg razloga, tada zasigurno imaš novu USIM karticu spremnu za korištenje na našoj 4G+ mreži. Ako i dalje nisi siguran, možeš pozvati naš besplatni telefon 1444 i informisati se o načinu zamjene SIM kartice.

Podsjećamo te da svoju staru SIM karticu možeš zamijeniti za novu USIM po SUPER akcijskim uslovima. To svakako učini i zbog bezbrižnih putovanja, jer određene mreže u nekim zemljama ne podržavaju stare SIM kartice. Više o akciji saznaj na linku ovdje.

Prati nas i putem Vibera. Pridružite se BH Telecom zajednici na linku ovdje.

Moja priča. BH Telecom