BH Telecom PANTHEON Web Light predstavljen na Danu PANTHEON računovođa 2023.

„Digitalizacija računovodstva u praksi“

Dan PANTHEON računovođa, istaknuti događaj u svijetu računovodstva, okupio je vodeće stručnjake 6. decembra kako bi predstavili najnovije trendove, tehnologije i prakse koje oblikuju moderno računovodstvo. Konferencija je bila namijenjena svima koji žele biti u skladu s napretkom u računovodstvu te je ponudila dubinski uvid u napredak digitalizacije ovog ključnog sektora poslovanja.

Poseban fokus je bio na PANTHEON uslugama za ePoslovanje. Učesnici su dobili detaljan uvid u prednost digitalnih alata poput PANTHEON eProcesa, eDokumentacije, eKnjiženja i Sigurnosne kopije, koje Datalab do krajnjih korisnika pruža u saradnji sa partnerom BH Telecom, generalnim sponzorom konferencije.

Prezentiran je BH Telecom PANTHEON Web Light, online poslovni program dizajniran da udovolji zahtjevima brze digitalizacije i online poslovanja. Zahvaljujući podršci modernog data centra BH Telecoma,  PANTHEON Web Light omogućava potpunu mobilnost poslovanja pružajući pristup podacima putem interneta, bilo kada, bilo gdje.

PANTHEON Web Light je jednostavna online verzija programa za vođenje poslovanja, koja omogućava korisniku pristup poslovnim podacima bilo kada i bilo gdje sa bilo kojeg uređaja.

Ova usluga namijenjena je novim poslovnim korisnicima i postojećim PANTHEON Cloud poslovnim korisnicima, sa primarnim fokusom na mikro, male i srednje kompanije za uvezivanje poslovnih procesa te njihovu potpunu kontrolu u jedinstvenom sistemu.

Izuzetno značajna diskusija na okruglom stolu na temu “Digitalizaciji računovodstva u praksi – Iskustva PANTHEON korisnika” ponudila je uvid u implementaciju digitalnih rješenja u svakodnevnom radu računovođa, istaknuvši ulogu umjetne inteligencije (AI) u računovodstvu. Integracija AI-a u računovodstvene procese postaje neizostavna za postizanje efikasnosti, preciznosti i smanjenje rizika. Korisnici poslovnog programa PANTHEON podijelili su svoja stručna iskustva u primjeni digitalnih rješenja u svakodnevnom radu računovođe.

Prepoznata je itekako i ključna uloga digitalizacije u slučaju konsolidacije preduzeća. Dan PANTHEON računovođa je, kroz predavanja i diskusije, istakao važnost digitalnih alata u procesima konsolidacije, omogućavajući bržu analizu podataka, efikasniju komunikaciju između različitih ogranaka kompanija te donošenje preciznijih strateških odluka.