Počela prodaja iPhone 15 serije u BH Telecomu!

Appleova linija iPhone 15 danas je u BH Telecom Premium Showroomu dobila prve kupce u Bosni i Hercegovini. Događaj je okupio brojne ljubitelje tehnologije kako bi direktno sa dlanova svojih ruku otkrili inovaciju budućnosti, a primijetno je bilo kako mnogi imaju velika očekivanja od ovog proizvoda.

Ekskluzivni vlasnici pametnog telefona svoje prednarudžbe su mogli izvršiti od 22. do 29. septembra.

„Osjećaj je nevjerovatan. Čekao sam ovaj telefon već duži period i sretan sam što sam prvi kupac. Čim je došao u ponudu, odmah sam ga rezervisao, a sada i zvanično preuzeo. Suvišno je reći šta me privlači kod iPhonea. Specifikacije cu naprosto izvrsne, a takva je i sama kamera, koja mi je trenutno čak i najbitnija”, rekao je Belmin Sirbubalo, prvi vlasnik iPhone 15 uređaja kupljenog u BH Telecomu.“

Od danas, svi zainteresovani korisnici mogu kupiti ovaj izvanredni mobilni uređaj na svim prodajnim mjestima BH Telecoma, kao i putem webshopa.

Naša kompanija je postala prvi operater u zemlji koji je ponudio najnoviju Apple kreaciju.

“Izuzetno smo sretni i ponosni što smo prvi telekom operator u BiH, koji je danas započeo prodaju nove iPhone 15 serije. Ona se sada može naručiti i kupiti u cijeloj BiH na svim prodajnim mjestima i putem našeg webshopa, s mogućnošću i na 12 i 24 rata. Današnji event je još jedan dokaz našeg opredjeljenja da zadržimo lidersku poziciju u ponudi terminalne opreme kroz asembliranu i komisionu ponudu. Vodeći se strategijom kompanije s ciljem povećanja korisničkog zadovoljstva u korištenju, u ponudi imamo 13 različitih brendova mobilnih uređaja i 650 modela razne terminalne opreme – od uređaja za dom, gaming, sigurnost, zdravlje i ljepotu”, kazao je Emir Višća, direktor Direkcije za promociju, prodaju, i podršku BH Telecoma.

Linija iPhone 15 puna je suptilnih promjena dizajna

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max sada imaju kućište od titanijuma, što omogućava da dizajn bude tanji nego ikada prije.

Ostale promjene dizajna na premium modelima uključuju napredniju glavnu kameru od 48 megapiksela s većim senzorom i novi telefoto objektiv za kameru s optičkim zumom od 5x, ekskluzivno na iPhone 15 Pro Max. Dizajn novih Pro modela također ima zaobljene rubove i prilagodljivo akcijsko dugme, koje dugmetu za zvono/tišinu daje dodatne kontrole, od pokretanja glasovne bilješke do pisanja bilješke. Pro linija dolazi u četiri boje: bijeloj, crnoj, “prirodnoj” i plavoj boji.

Fokus čitave serije je na fantastičnoj obradi fotografija s naglaskom na nikada detaljnije i svjetlije portrete. Predvodi ga primarna kamera od 48 megapiksela koja omogućava bilježenje najzahtjevnijih scenarija, dok je finalni rezultat uz A16 Bionic čip s procesorom za obradu fotografija zapanjujući, u što smo se uvjerili i sami.

U međuvremenu, osnovni iPhone 15 telefoni sada uključuju ažuriranu stabilizaciju slike za snimanje fotografija i video zapisa, 2x optimizaciju i ažurirane portrete sa bogatijim bojama i boljim performansama pri slabom osvjetljenju. Oni će također doći sa alatom “Dynamic Island”, mjestom za urezivanje koji su ranije bili dostupni samo na iPhoneu 14 Pro.

Asortiman iPhone 15 također uključuje Ultra-Wideband čip za pokretanje nekoliko novih funkcija, uključujući i onu koja olakšava pronalaženje prijatelja koji dijele svoju lokaciju u prepunim područjima.

Vjerovatno najveća promjena koja dolazi na modele iPhone 15 je to što će sada koristiti USB-C kabel za punjenje, čime se završava 11-godišnji rad s Appleovim vlasničkim Lightning kablom za punjenje. Sada Appleovi kupci mogu koristiti iste USB-C punjače za napajanje svojih iPhonea, iPada i Mac računala, nema više mučenja da pronađu pravi punjač za svaki uređaj. Apple je rekao da će namjenski USB-C kontroler omogućiti brzine prijenosa do 20 puta brže nego s USB-2 tehnologijom za iPhone 15 Pro.

Postanite i vi ponosni vlasnik najpopularnijeg uređaja na svijetu!

Moja priča. BH Telecom