BH ContentLab promovisao film „Umri prije smrti“

U koprodukciji najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnog sadržaja BH ContentLab, u sarajevskom Premium Showroomu BH Telecoma, u sklopu 29. Sarajevo Film Festivala, 15. augusta je upriličena promocija filma „Umri prije smrti“ reditelja Ahmeda Imamovića.

 Promotori filma bili su Rade Šerbedžija, Danilo Šerbedžija, Adnan Hasković i producent Samir Smajić. Događaju je prisustvovao i izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Muamer Hadžović.

Doajen jugoslovenskog i svjetskog glumišta Šerbedžija ovom prilikom je zapjevao jednu od svojih najljepših ljubavnih pjesama “Imam pjesmu za tebe”. S njim je nastupio njegov rođak, gitarista Zoran Šerbedžija.

Scenaraj za film je djelo Ahmeda Imamovića i Dragana Komadine.

Sufijska mudrost utkana je u „Umri prije smrti“, a naziv govori o potrebi čovjeka da preispita svoja djela i postupke dok je živ.

Glavni protagonist u filmu je Adnan Hasković u ulozi doktora Zlatana, a uz njega igraju: Mona Muratović, Aida Bukva, Almir Kurt, Milan Pavlović, Miki Trifunov, Minka Muftić, kao i Rade Šerbedžija.

Kroz film se prožima rečenica: “Nađi mir u sebi Zlatane, a onda će se pojaviti želja za životom”. A Hasković koji igra Zlatana ističe da je film “Umri prije smrti” jedna “vrlo duboka poruka i jedan jasan koncept koji tretira sve dileme jednog savremenog društva”.

On je ginekolog koji je podrazumijevao svoj život, a kao svi ljudi, mi imamo negdje privid da gospodarimo svojim životom, i mislimo da će sve nešto vječno trajati potpuno zaboravljajući na činjenicu da smo prolazni. Tako je i on živio jedan osebujni, hedonistički život nemareći za druge, povređujući ljude oko sebe, i kada se nađe pred tim jednim teškim iskušenjem zapravo shvata da je došao do nekog potencijalnog kraja, zaključuje Hasković.

Moja priča. Moje Sarajevo