BLOG: Ponosni na evropskog šampiona Irona Pukija

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, 9. aprila 2022. godine u Berlinu slavio je nokautom u trećoj rundi protiv Nijemca Nilsa Schimdta u borbi za titulu IBO prvaka Evrope u teškoj kategoriji.

Kao Edinovi sponzori i partneri od 2016. godine ponosni smo na bh. boksera i sve njegove dosadašnje impresivne uspjehe.

Iron Puki prezentuje sebe i BiH u svijetu na najljepši način i ovo je uistinu veliki rezultat za naš profesionalni boks, kao i za kompletan bh. sport.

Puhalo je ovim trijumfom postao izazivač za svjetskog prvaka i već do kraja godine mogao bi dobiti priliku za borbu za svjetski pojas.

Edin je osvojio i titule: Interkontinentalni prvak u WBF asocijaciji, prvak Evrope u UBF asocijaciji, te Mediteranski prvak u WBC asocijaciji. Do sada, za Edina je bila najuspješnija 2019. godina, kada je osvojio naslov Evropskog prvaka u WBO asocijaciji, koja se smatra jednom od top četiri asocijacije u svijetu boksa.

Iron Puki je dobitnik priznanja „Top 10 najuspješnijih sportista BiH“ ispred Sportskog saveza BiH i priznanja za „Ostvareni vrhunski i historijski uspjeh“ ispred Sportskog saveza Kantona Sarajevo u 2017. godini.

Našem šampionu želimo da ostvari brojne sjajne borbe u budućnosti i da svojim nastupima inspiriše i motiviše i druge sportaše sa bh. scene. Kao društveno odgovorna kompanija i dalje nastavljamo pružati maksimalnu podršku Ironu Pukiju.

Jer mi uvijek volimo pričati dobre priče i dokazivati da zajedno možemo više i bolje!

Moja priča. BH Telecom