Gledajte #hešteg – novi serijal BH Telecoma i Al Jazeere Balkans

Koprodukcijski serijal #hešteg nastao je sa željom da se u vrijeme globalne pandemije korisnicima ponudi kvaliteten sadržaj i pozitivne priče.

Serijal #hešteg u šest epizoda donosi dvanaest priča (heštegova) iz tri države – Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. U svakoj polusatnoj epizodi po dvije su priče, a uvod u svaku emisiju o fenomenu heštega donosi Miloš Đajić, jedan od pionira društvenih mreža i digitalnih komunikacija u regiji.

Serijal prezentira priče s univerzalnom porukom, na šarmantan i optimističan način. Priče su informativne, poučne, potiču na promišljanje i stavljaju u fokus veoma bitne teme.

Večeras u 21:30 sati emituje se prva epizoda koja donosi dvije originalne hešteg ideje: #njuznet i #nismosame.

#njuznet je priča o satiričnom portalu (Njuz.net) koji objavljuje izmišljene vijesti. Marko Dražić i Viktor Marković, koji su među idejnim tvorcima ovog fenomena, govore o humoru, satiri, izmišljenim vijestima, budućnosti “lažnih vijesti” te o saradnji sa Zoranom Kesićem na serijalu “24 minute”.

#nismosame je priča koju donosi novinarka Ivana Kalođera. Nakon što je pobijedila karcinom, Ivana je pokrenula akciju te povezala žene koje su oboljele od raka s taksi prijevoznicima u Zagrebu, koji humanitarno prevoze pacijentice na hemoterapiju. Njena akcija ne staje tu, već kroz različite platforme daje podršku oboljelima.

Režiju serijala #hešteg potpisuje nagrađivana bh. rediteljica Sabrina Begović-Ćorić.

#ostanimopovezani#bhtelecom

Komentariši