VoLTE usluga dostupna na još većem broju mobilnih uređaja

BH Telecom je na listu uvrstio dodatne mobilne telefone koji su verificirani za korištenje ove usluge u mobilnoj mreži BH Telecoma.

VoLTE usluga nudi superioran kvalitet govorne komunikacije putem 4G mreže i brojne nove komunikacijske mogućnosti.

BH Telecom je prvi telekom operator u Bosni i Hercegovini koji je omogućio Voice over LTE (VoLTE) funkcionalnost putem svoje 4G mreže i tako stvorio uslove za pružanje superiornog kvaliteta govorne komunikacije u odnosu na pozive koji se realizuju putem 2G/3G mreže. Ova usluga omogućava značajno brže uspostavljanje poziva i tako štedi bateriju, pruža jasniji i bolji zvuk, kao i simultani razgovor uz pregled internet sadržaja te korištenje video poziva (ViLTE) uz znatno viši nivo kvaliteta servisa u odnosu na razne OTT usluge i s minimalnom potrošnjom data saobraćaja. Također, korištenjem VoLTE usluge mrežna pokrivenost je bolja nego ikada ranije, uz jednako dobar kvalitet.

Korisnici mogu istovremeno koristiti mobilni internet putem 4G mreže i ostvarivati HD pozive. Uvođenje VoLTE usluge predstavlja potpunu migraciju sa klasičnih mobilnih tehnologija 2G/3G i potpuni prelazak na 4G, te u budućnosti na 5G. Karakterizira ga efikasnije iskorištenje frekvencijskih resursa i jedan je od neophodnih priprema za uvođenje 5G mreže.

BH Telecom je na listu uvrstio dodatne mobilne telefone koji su verificirani za korištenje ove usluge u mobilnoj mreži BH Telecoma. Proširena lista je dostupna ovdje.

Aktivacija VoLTE usluge se ne naplaćuje. VoLTE usluga aktivira se na zahtjev korisnika putem Kontakt centra ili na prodajnom mjestu BH Telecoma.

Ostvareni govorni/video pozivi putem VoLTE obračunavaju se na isti način kao i standardni govorni pozivi ostvareni putem 2G/3G mreže, uz istu cijenu minute i istu obračunsku jedinicu koja važi za dati tarifni paket. Ostvareni paketski saobraćaj tokom obavljanja poziva se ne obračunava posebno, niti se umanjuje količina saobraćaja uključena u tarifni paket.

Podsjećamo da je korištenje VoLTE usluge omogućeno samo u mobilnoj mreži BH Telecoma.

Pratite nas i putem Vibera. Pridružite se BH Telecom zajednici na linku ovdje.

Moja priča. BH Telecom