BH Telecom partner najznačajnijeg biznis foruma malih i srednjih poduzeća u BiH

MSP Forum Sarajevo je jedini i najznačajniji biznis događaj godine u BiH namijenjen vlasnicima i menadžmentu malih i srednjih preduzeća (firme koje broje od 10 do 250 zaposlenih) u realnom sektoru.

Uz podršku BH Telecoma, ovogodišnja konferencija održana je 29. aprila u ONLINE formatu, u organizaciji regionalnog trgovačkog magazina InStore i marketinške agencije Altermedia.

Cilj MSP Foruma je ukazati na značaj malih i srednjih preduzeća kao motora bez kojeg nema ubrzanog oporavka domaće ekonomije, te kako bi se razmjenom međusobnih iskustava olakšalo rješavanje problema u bitno izmijenjenim uslovima poslovanja.

Mala i srednja preduzeća su područje kojem se posvećuje nedovoljno pažnje u Bosni i Hercegovini, iako su ista značajan faktor ekonomskog rasta..

Na online izdanju ovogodišnjeg biznis foruma kompaniju BH Telecom je predstavljao direktor Direkcije za razvoj poslovanja Haris Lučkin, koji je održao predavanje na temu „Značaj telekomunikacija u kriznim vremenima“.

Ključne poruke izlaganja direktora Lučkina se odnose na posljedice koje je pandemija uzrokovana virusom COVID-19 ostavila u svim granama bh. ekonomije, kao i podsjećanje na pruženu podršku i aktivnosti koje je BH Telecom proveo s ciljem pomoći najugroženijim segmentima društva.

Također je istaknut značaj digitalnih kanala komunikacije i procesa digitalne transformacije kao ključnog segmenta razvoja novih poslovnih modela, koji dovode do poboljšanja korisničkog iskustva i općenito privrednog napretka BiH.

Predstavljena su trenutna platformska rješenja BH Telecoma i poslovni iskoraci na IKT tržištu i fin-tech domeni.

Na kraju je upućen poziv svim zainteresovanim privrednim subjektima, IT kompanijama, lokalnim zajednicama, fakultetima i državnim institucijama za saradnju u kreiranju novih rješenja i poslovnih modela s ciljem stvaranja boljeg ambijenta u našoj zemlji.