Huawei P40 Pro – Perfektnost nadohvat ruke

Predstavljen nam je još jedan u nizu perfektnih telefona izazivajući oduševljenje, kako svojim dizajnom, tako i karakteristikama koje će vas osvojiti na prvu. 

 

Tako, novi Huawei P40 Pro dolazi sa rezolucijom displaya čak od 2640×1200 px, dok se rezolucija zadnjih kamera ističe putem 50 MP Ultra Vison Camera + 40 MP Cine Camera + 12 MP SuperSensing Telephoto Camera + 3D Depth Sensig Camera. Izvrsnost rezolucije prednje kamere iznosi 32 MP, koja je idealna za pravljenje selfie fotografija. 

 

Također, ono po čemu se ističe savršenstvo ovog uređaja, ogleda se u zavidnoj 8 GB RAM i 256 ROM memoriji. Jačina baterije od 4200 mAh upotpunjuje snagu i vrijednost ovog telefona. Posebnim dizajnom zaobljenih uglova zaslona, ostvaruje dijagonalnu veličinu od 6.58 inča, a karakteriše ga i otpornost na vodu i prašinu u određenim situacijama. Platforma OS koja dominira Huawei P40 Pro telefonom je Android 10. 

 

Bitno je napomenuti, da Huawei P40 Pro uređaj karakteriše nedostupnost Google Play servisa, uključujući pristup aplikacijama, Google aplikacijama, ali i GMS (Google Mobile Service), a što dovodi do rezultata da neke aplikacije neće biti dostupne ili ne rade ispravno. Trenutno, nećete moći pristupiti ovim aplikacijama, ali, naravno, kao drugu opciju možete koristiti neke Google servise putem web search-a. 

 

Preuzimanje aplikacija vrši se putem AppGallery trgovine, službene platforme Huawei telefona za distribuciju korisnih, ali i zabavnih aplikacija. 

 

Ono što bi svakako trebali kreirati je vaš Huawei ID, koji omogućava prvi stepen ulaska u Huawei ekosistem. 

 

Inovativnost Huawei P40 serije uređaja najbolje opisuje mogućnost korištenja Phone Clone aplikacije. Da ne biste ponovo skidali sve aplikacije koje ste koristili na vašem prethodnom mobilnom uređaju, za prenos vaših postojećih telefonskih kontakata, video snimki, fotografija i drugih sadržaja na vaš novi Huawei telefon, putem Phone Clone aplikacije, vrši se proces kloniranja, tokom kojeg će se uspješno prenijeti ovaj navedeni sadržaj. 

 

Ova aplikacija potpuno je sigurna, te se koristi samo za kopiranje postojećeg sadržaja sa starog na novi uređaj, bez kopiranja vaših sigurnosnih podataka. 

 

Za pomoć u vezi instaliranja aplikacije skenirajte QR kod.

 

 

Napomena: Google Apps i Google Mobile Services nisu dostupni na Huawei P40/P40 PRO/P40 Lite. Ovo može dovesti do činjenice da se neke aplikacije drugih proizvođača trenutno ne mogu koristiti.