Novo u ponudi BH Telecoma – Fritz!Box višenamjenski modem

Tako je prvi na bh. tržištu pokrenuo uslugu iznajmljivanja višenamjenskog visokokvalitetnog Fritz!Box modema, te tako još jednom dokazao da prati svjetske trendove u komunikacijama.

 

Zbog svojih karakteristika Fritz!Box uređaji iz godine u godinu dobijaju prestižne nagrade kao najbolji router uređaji, te su prepoznatljiv brand, kako među operatorima, tako i krajnjim korisnicima.

 

Fritz!Box modemi osiguravaju veću brzinu i pouzdanost pristupa Internet mreži, što pogoduje korištenju zahtjevnih aplikacija, spajanju većeg broja korisnika i uređaja. Zbog dualband tehnologije, uređaj podržava wi-fi konekciju na dva frekvencijska opsega (2.4 GHz i 5 GHz) i na taj način pruža jaču pokrivenost wi-fi signalom u svim dijelovima prostorija; automatski, bez mijenjanja mreže.

Uređaj omogućava upravljanje mrežom – mogućnost podešavanja aktivacije i deaktivacije po definisanom rasporedu za svaki korisnički uređaj posebno, opciju roditeljske kontrole (kreiranje različitih korisničkih profila i restrikcija), te posebne mreže za goste.

Sa Fritz!Box modemom svi uređaji jednog domaćinsta ili firme kao što su kompjuteri, tableti, mobilni telefoni, TV aparati, printeri, PlayStation i ostali gaming uređaji, smart home uređaji, mogu se povezati u privatnu mrežu, sa mogućnošću zajedničkog pristupa/dijeljenja sadržaja (dokumenti, video, fotografije i dr.) pohranjenih na memoriji Fritz!Box uređaja, cloud memoriji ili na spojenim medijima (npr. USB memory stick).

Mogućnost pristupa sadržajima i upravljanje Fritz!Box modemom, odnosno spojenim uređajima, omogućeno je putem Interneta (Android i iOS aplikacija ili putem VPN), sa bilo koje lokacije u svijetu, što korisnicima daje dodatni komfor i prednosti kako u privatnim, tako i poslovnim aktivnostima.

Pored brojnih prednosti koje korisniku daje Fritz!Box uređaj u korištenju Internet servisa, nudi i druge funkcionalnosti sa kojima korisnik ostvaruje niz prednosti korištenja usluga telefonije, upravljanja smart home uređajima i dr.

Više informacija o uređaju možete pogledati na stranici proizvođača:

https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-7490/

Korištenje Fritz!Box modema BH Telecoma omogućeno je korisnicima usluge xDSL pristup Internet mreži, paketa netFlat 20, netFlat 50, netFlat 100 i netFlat Office koji su realizovani sa ADSL/VDSL pristupnom tehnologijom, kao i korisnicima paketa MojaTV Net 1, MojaTV Net 2, MojaTV Net 3, MojaTV Net 4, MojaTV Net 5, MojaTV Full 1, MojaTV Full 2, MojaTV Full 3, MojaTV Full 4 i MojaTV Full 5.

 

Iznajmljivanje i korištenje uređaja omogućeno je od 6.aprila ove godine, uz cijenu mjesecne naknade od 5,50 KM sa PDV-om.

 

Korisnici koji koriste MojaTV pakete u okviru Moj izbor grupe, automatski ostvaruju 50% popusta na naknadu za korištenje uređaja.

 

Od 1.maja 2020. godine pravo na 50% popusta na cijenu naknade za korištenje Fritz!Box uređaja imat će i poslovni korisnici netFat paketa u okviru Biz izbor ponude.

 

Zahtjev za korištenje Fritz!Box uređaja rezidencijalni korisnici mogu podnijeti:

·         na prodajnim mjestima BH Telecoma,

·         pozivom na broj Kontakt centra 1444 ili

·         putem maila: podrska@bhtelecom.ba

Poslovni korisnici zahtjev za korištenje Fritz!Box uređaja podnose na memorandumu pravnog lica, ovjerenog pečatom pravnog lica, na e-mail: poslovna.podrska@bhtelecom.ba ili na mail adrese nadleznih direkcija BH Telecoma:

 

 

Također, zainteresirani poslovni korisnici se mogu obratiti putem Kontakt centra BH Telecoma na broj telefona 1322.