Predstavljena nova linija Galaxy S10 pametnih telefona: Više ekrana, kamera i izbora

Sa četiri jedinstvena uređaja, linija Galaxy S10 osmišljena je da zadovolji specifične potrebe današnjeg tržišta pametnih telefona, tako da potrošači mogu učiniti više od onoga što žele.

 

Galaxy S10 dizajniran je za one koji žele vrhunski pametni telefon sa snažnim performansama, te postavlja standarde za novu generaciju mobilnih iskustava.

Za potrošače koji traže kompresorski uređaj, Galaxy S10 + sadrži sve specifikacije – od ekrana, kamere, do performansi i postavlja ih na viši nivo.

Galaxy S10e je napravljen za one koji žele sve premium stvari u kompaktnom paketu na ravnom ekranu.

Konačno, Galaxy S10 5G, koji će se na tržištu pojaviti nešto kasnije kreiran je za one koji žele više od svega i spremni su za najbrže dostupne i najmoćnije funkcije.

Linija Galaxy S10 nudi potrošačima više izbora uz potpuno novi dinamički AMOLED ekran, kamere nove generacije i inteligentne performanse.

Galaxy S10 je napravljen sa Samsungovim najboljim – prvim na svijetu dinamičkim AMOLED ekranom. Kao prvi smartphone sa certifikatom HDR10 +, ekran donosi živopisni digitalni sadržaj, a dinamičkim mapiranjem tona vidjet ćete širi raspon boja za vrhunsku, realnu sliku. Dinamički AMOLED ekran modela Galaxy S10 također ima VDE certifikat za žive i  svijetle boje , te najbolji omjer kontrasta na mobilnom uređaju za još dublje crne i svjetlije bijele boje. .

Dinamički AMOLED ekran modela Galaxy S10 uključuje i prvi ugrađeni ultrazvučni skener otiska prsta   koji čita 3D konture vašeg otiska prsta – a ne 2D sliku. Sa prvom certifikacijom biometrijskih komponenti na FIDO Alliance, ova nova  generacija biometrijske autentifikacije nudi sigurnosne mjere poput trezora kako bi vaš uređaj bio siguran.

Pro-Grade kamera

Zasnovan na Samsungovom vodstvu kamerama Dual Pixel i Dual Aperture, Galaxy S10 predstavlja novu tehnologiju kamera i naprednu inteligenciju koja olakšava snimanje videozapisa:

• Ultra-široki objektiv: prvi u seriji S, Galaxy S10 nudi ultra široki objektiv s vidnim poljem od 123 stepena, kao ljudsko oko, pa ono što vidite jeste ono što je u okviru. Savršen za impresivne snimke krajolika, velike panorame ili uklapanje čitave porodice u fotografiju, Ultra-Wide Lens omogućuje da uvijek snimite punu scenu.

• Super stabilan i kvalitetan videozapis: Galaxy S10 nudi snimanje sa tehnologijom digitalne stabilizacije. Bilo da plešete usred koncerta ili pokušavate snimiti svaki detalj neravne vožnje biciklom, moći ćete uhvatiti svaki trenutak.

• Wireless PowerShare: Samsung predstavlja Wireless PowerShare na Galaxy S10 uređaju, što omogućuje jednostavno punjenje Qi-certifikovanih uređaja. Prvi u industriji Wireless PowerShare, na Galaxy S10 će također moći napuniti kompatibilne nosive uređaje. Osim toga, Galaxy S10 može istovremeno puniti i drugi uređaj putem Wireless PowerShare-a , dok je povezan sa običnim punjačem, što vam omogućava da svoj drugi punjač ostavite kod kuće dok ste na putu.

• Bixby rutine: Na Galaxy S10, Bixby automatizira vaše rutine i pruža personalizirane preporuke kako bi vam olakšao život. Sa unaprijed postavljenim i personaliziranim rutinama, kao što su rutine vožnje ili rutine prije spavanja, koje su prilagođene vašim navikama, Galaxy S10 pojednostavljuje stvari automatskim smanjivanjem dodira uređaja i uklanjanjem koraka iz vašeg vremena .