Novi svemoćni Galaxy Note 9: Za one koji žele sve

 

Ljudi se oslanjaju na svoje pametne telefone za skoro sve što rade – cijeli dan, svaki dan. Potreban im je telefon koji može nastaviti raditi bez potrebe pronalaska najbliže utičnice za punjenje, brisanja slika kako bi se oslobodila memorija za sljedeći snimak, nestrpljivog čekanja da se njihov video prenese ili vremenski zaostajati prilikom igranja igara.

 

Potreban im je telefon koji ih neće iznevjeriti, a to je Galaxy Note9.

 

  • Cjelodnevna baterija kapaciteta 4.000mAh, najveća ikada na vodećem Galaxy telefonu za dugotrajnu moć, da se može koristiti čitav dan za razgovor, pisanje, igranje igara i gledanje filmova od jutra do noći.

  • Spremi više, obriši manje: Galaxy Note9 je dostupan sa dvije verzije interne memorije – od 128GB ili 512GB. Sa mogućnošću ubacivanja microSD kartice, Galaxy Note9 moći će pohraniti do terabajt podataka, za bezbrižno korištenje uz dovoljno prostora za omiljene fotografije, video zapise i aplikacije.

  • Brzina i snaga: Galaxy Note9 je super moćan pametni telefon sa najnovijim 10nm procesorom i podrškom za najbolje brzine mreže dostupne na tržištu (do 1,2 gigabita u sekundi) za streaming i preuzimanje bez usporavanja. Galaxy Note9 također uključuje i vodeći Samsungov razvijen sistem za hlađenje vode ugljika i algoritam za podešavanje performansi zasnovan na AI-u uređaju kako bi pružio snažne, ali stabilne performanse.

Evolucija S Pen olovke

S Pen olovka je prepoznatljiva karakteristika serije Note – to je način na koji su korisnici napravili svoj znak i čime je Samsung proširio pojam šta sve smartphone može da uradi. Ono što je počelo kao alat za pisanje i crtanje, sada korisniku omogućava još veću snagu i kontrolu.

 

Sada sa podrškom za Bluetooth Low-Energy (BLE), novi S Pen donosi potpuno nov način korištenja Note-a. Sa samo jednim klikom, sada je moguće snimati selfije i grupne fotografije, prikazati slajdove, pauzirati i reproducirati video i još mnogo toga. Programeri će moći čak i da integrišu nove, napredne BLE funkcije u svoje aplikacije kasnije ove godine.

 

Inteligentna kamera koja pravi savršene slike


Možda djeluje teško napraviti sliku koja izgleda upravo onako kako je naprave profesionalci, ali to i ne mora da bude tako. Galaxy Note9  temelji se na Samsungovim vodećim tehnologijama u oblasti fotoaparata sa novim mogućnostima koje donose savršeni rezultat.

  • Optimizator scene: Fotoaparat SamsungGalaxy Note9 je najpametniji uSamsungovoj seriji. Prepoznaje elemente fotografije, kao što su scena i tema, da bi se automatski klasifikovali u jednu od 20 kategorija i odmah optimizirao na osnovu kategorije. Rezultat je fantastična, živopisna slika sa veselim bojama i dinamičkom definicijom.

  • Otkrivanje nedostataka: Prvi snimak ne ispada uvijek ispravan, ali Galaxy Note9 korisnicima omogućuje da saznaju ako nešto nije uredu, tako da mogu snimiti još jednu fotografiju bez gubitka trenutka. Pojavljuje se odmah obaveštenje ako je slika mutna, ako je na objektivu mrlja ili ako ima pozadinsko svjetlo koje utiče na kvalitet slike.

  • Premium kamera: Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji naprednih funkcija i vodećeg vrhunskog hardvera, Galaxy Note9 kamera je najbolja na tržištu. Dolazi sa naprednom tehnologijom za smanjenješuma i objektivom Dual Aperture, koji se prilagođava svjetlosti kao i ljudsko oko. Bez obzira na uslove osvjetljenja, vrhunska kamera Galaxy Note9 donosi kristalno jasan snimak.

 

Premium iskustva: od posla do igre


Beskrajni zaslon predstavlja kamen temeljac Samsungovog dizajnerskog naslijeđa, a Galaxy Note9 ima najveći zaslon koji je ikada postojao na Note-u. 6,4-inčni Super AMOLED Infinity ekran pruža izuzetno impresivno multimedijsko iskustvo. Galaxy Note9 nadopunjen je stereo zvučnicima koji su podešeni pomoću AKG-a iimaju mogućnost da isporučuju DolbyAtmos® impresivni zvuk za  životno iskustvo. Mobilni videozapis nikad nije izgledao ili zvučao bolje od onoga naGalaxy Note9. YouTube je nazvao Galaxy Note9 kao uređaj koji je u stanju pružiti najbolji doživljaj YouTubea u klasi.

 

Galaxy Note9 bit će dostupan na bosansko-hercegovačkom tržištu od 24. avgusta, u ponoćno crnoj i ljubičastoj boji, kao i novoj oceansko plavoj boji s jedinstvenom žutom S Pen olovkom. Valja naglasiti da će kupci, koji izvrše narudžbe unaprijed za svoj Galaxy Note9 kod ovlaštenih maloprodajnih Samsung partnera, ostvariti dodatnu uštedu prilikom otkupa starog telefona za novi Galaxy.