BH Telecom priredio specijalni program povodom SFF-a: Javljanje uživo iz studija sa crvenog tepiha

BH Telecom je za Moja TV i Moja webTV korisnike i ove godine pripremio specijalni TV program koji se emituju na servisu MY TV.Korisnici mogu gledati cjelodnevni festivalski program koji uključuje veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije i dokumentarnih filmova.

Specijalni TV program se emituje uživo svakog festivalskog dana, od 17 do 20 sati i snima se u specijaliziranom TV studiju na crvenom tepihu.

Festivalsku atmosferu korisnici Moje TV mogu pratiti i putem live kamere SFF Red Carpet, sa koje se 24 sata uživo emituju festivalska dešavanja.

Mnoge poznate ličnosti podržale su ovu aktivnost BH Telecoma, uključujući ovogodišnje dobitnike Počasnog Srca Sarajeva Rubena Ostlunda, Madsa Mikkelsena i Jessea Eisenberga, koji su izgovorili slogan BH Telecoma “Moje Sarajevo. Moja priča”. Studio BH Telecoma iskoristila je i svjetski poznata Variety televizija za obavljanje intervjua sa njima.

Sarajevo Film Festival prepoznao je važnost snimanja serija u Bosni i Hercegovini uz podršku BH Telecoma.

“Sa CineLink Dramom, programom koji radi na razvoju scenarija za dramske serijem, počeli smo već prije osam godina u trenutku kada je produkcija serija u BiH bila minimalna. Nije bilo regionalnih niti međunarodnih koprodukcija. Međutim, danas se to u potpunosti promijenilo. S ulaskom BH Telecoma u posao sa serijama u BiH je u potpunosti promijenjena paradigma. Vjerujemo da će tržište još više biti osnaženo”, rekao je direktor SFF-a Jovan Marjanović.

U takmičarskom dijelu SFF-a bio je premijerno prikazan i film “Balada” Aide Begić.

“Film smo radili godinama i posvećen je ljudima u Sarajevu, tako da je ovo mjesto, naravno, najljepše za ovu premijeru”, rekla je.

Seriju “Na rubu pameti” Elmira Jukića ćete eksluzivno moći pogledati na platformi MY TV.

“Vrlo smo intenzivno radili 40 dana i snimili 16 epizoda. Za ovako naporan proces bitno je da u čitavom timu postoji ljubav i razumijevanja, a nama toga nije manjkalo”, naveo je.

U ekipi spomenute serije je i mlada glumica Alisa Čajić, koja je naglasila da je veoma sretna što je dobila priliku raditi s umjetnicima kao što su Dragan Marinković, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak i drugi. U njoj također glumi i Ivana Vojinović, koja je isto takvo zahvalna na pruženoj prilici.

Reditelj Ademir Kenović je tokom svog gostovanja u studiju BH Telecoma kazao da priprema seriju “Kad sam bio hodža” i to uz pomoć ove kompanije.

“BH Telecom je dao značajan poticaj filmskoj industriji. Napokon je pokrenuto nešto pozitivno u ovim teškim vremenima”, ispričao je.

Mladi pjevač i glumac Mihailo Veruović, poznatiji kao Voyage, uspio je dobiti jednu od glavnih uloga u seriji “U klinču”.

“Ova serija nije klasični kliše. Gluma je život. Moraš naučiti kako da tuđa istina postane tvoja i to je zapravo najteža stvar u glumi”, rekao je.

“Kompanija BH Telecom je uz SFF od samog početka. Nedavno smo potpisali novi trogodišnji ugovor kao generalni partner SFF-a. Pored toga, ulaganjem u najveću domaću platformu za produkciju audio-vizuelnih sadržaja saradnju želimo podići na mnogo veći nivo. Sa sedam igranih serija, pet igranih filmova i dodatnih 18 miliona KM i ukupnim ulaganjem od preko 27 miliona BH Telecom vraća bh. kinematografiju u sami vrh”, rekao je generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.