BH Telecom podržao večerašnju svjetsku premijeru filma “Praznik rada” Pjera Žalice

Film “Praznik rada” reditelja Pjera Žalice večeras će biti prikazan na više lokacija u okviru 28. Sarajevo Film Festivala, a BH Telecom je podržao njegovu svjetsku premijeru.

Reditelj Pjer Žalica je povodom činjenice da je njegov film odabran za zatvaranje SFF-a izjavio da je zatvoriti Sarajevo Film Festival za njega bila iznimna čast i novo iskustvo, te da je oboje bilo razlog za ogromnu tremu. Izrazio je i nadu da film nije iznevjerio očekivanja publike i veličinu trenutka, jer je rađen u duhu kolektivnog entuzijazma i ljubavi, sa uvjerenjem svih koji su radili na filmu da su tu važnu filmsku priču ispričali na pravi način.

Film je produciran uz podršku BH Telecoma. Žalica je naglasio kako je podrška BH Telecoma i BH Content Lab platforme napravila za njega veliku razliku pri produkciji ovog filma, te da je ponovo pokrenuta domaća kinematografija i produkcija sa ulaskom BH Telecoma u produkciju TV programa i koprodukciju, tj. podrškom proizvodnji igranih filmova, što po njegovom mišljenju može značiti i dramatičnu promjenu na bolje za bh. kinematografiju.

Dio filmova iz ovogodišnjeg Open Air programa SFF-a se prikazivao i u Mostaru, u BH Telecom ljetnom kinu. Mostarci, ljubitelji sedme umjetnosti, zaista su mogli uživati, jer je ovogodišnji program Open Air SFF-a pružio gledaocima prvoklasna filmska ostvarenja koja zadovoljavaju i najizbirljivije ljubitelje filma.

Kao i prethodnih godina, i ove godine je Open Air program predstavio izuzetno kvalitetnu evropsku produkciju, nezavisnu američku produkciju, a nisu izostali ni filmovi iz skorije dokumentarne produkcije.

BH Telecom se pritom pobrinuo za najudobnije uživanje u filmskim projekcijama na otvorenom u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, vođen željom da Mostarci i gosti ovog grada-dragulja na Neretvi dožive nezaboravno iskustvo gledanja filma pod zvijezdama.

BH Telecom je bio i domaćin otvaranja i zatvaranja 28.SFF-a u Mostaru.