The PeopleLab

U toku 2023. godine, u cilju stvaranja pozitivne organizacijske kulture, i jačanja brenda poslodavca kreiran je program Program The people Lab. U sklopu istog upriličene su i radionice Kuća Kulture, koje svaka na svoju temu imaju za cilj raditi na važnim elementima u izgradnju korporativne kulture.

Dio programa su brainstorming radionice u kojima učestvuju svi radnici. Prva tema koju smo obradili je tema interne komunikacije.

Radionica, održana posljednjeg dana mjeseca maja ove godine, je počela plimom entuzijazma na samom okupljanju učesnika. Pojedinci bili spremni osloboditi svoju kreativnost i internu komunikaciju BH Telecoma podići na novi nivo i radionica je rezultirala mnoštvom ideja za pokretanje daljih aktivnosti.

Nakon brainstorming sesije, upustili smo se u dvosatnu edukativnu sesiju o najjefektivnijem alatu za poboljšanje kulture, alatu zvanom feedback. Sesija koju je vodio naš Samir Omerović je učesnicima pružila zanimljiv i vrijedan uvid u efektivne tehnike feedbacka, njegovu jedinstvenu i jednostavnu formulu te strategije koje kulturu BH Telecoma mogu unaprijediti u kratkom vremenskom roku. Bilo je užitak pratiti diskusije, odgovarati na pitanja i generalno prisustvovati tom nivou uključenosti i želje za učenjem.

Dio komentara koje su učesnici ostavili nakon završene sesije PeopleLab

“Uključivanjem radnika u ove i slične sesije daje se radnicima osjećaj pripadnosti timu, mogućnost kreiranja pozitivnih ideja sa ciljem pozitivnih pomaka unutar kuće BH Telecom.”

“Otvaraju se novi vidici pogleda i razmišljanja, a ujedno se upoznajemo sa drugim kolegama, koji rade na drugim poslovima i koji imaju drugačije probleme i dileme od naših. Slušajući probleme sa kojima se drugi susreću, svi se bolje razumijemo, a čim se bolje razumijemo lakše nam je da komuniciramo jedni sa drugima.”

“Pri tome, ukoliko su uključeni radnici u ovakve lijepe, kreativne, zabavne, optimistične sesije, zadovoljstvo na poslu se višestruko uvećava, a što jeste cilj i smisao svih nastojanja poboljšanja i izgradnje kulture naše kuće.”

“Još jednom se zahvaljujem na odličnoj i korisnoj prezentaciji, i da kažem da sam već krenula koristiti formulu feedback-a.”

“Mislim da je ovaj projekat od krucijalnog značaja za naš kolektiv i da se ovo trebalo pokrenuti još davno prije.”

“Pozitivan pristup i  nevjerovatna energija koja nam je poslata od strane moderatora, dala nam je dodatne podstreke u radu u Društvu posvećenom ljudskim resursima i nametnula obavezu da to prenesemo na one koji su se učahurili u svoja radna mjesta i repetativne poslove.”

“Prvi put u 10 godina mog rada osjetio sam da se moje mišljenje uvažava i da neko smatra vrijednim moje ideje da se unaprijedi zajednica.”

“Do sada nisam imao priliku biti na boljoj i ispunjenijoj sesiji/radionici, gdje smo se osjećali ugodno i opušteno ali ipak edukativno, što je za svaku pohvalu.”