Stručno-edukativna posjeta učenika i profesora JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla

Dana 08.02.2023. godine u objektu Direkcije Sarajevo realizovana je stručno-edukativna posjeta učenika i profesora JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla. I ovaj put smo, u duhu društveno odgovorne kompanije, pružili finansijsku podršku za realizaciju i otvorili svoja vrata učenicima od 1. do 4. razreda usmjerenja Tehničar za poštansko telekomunikacijski saobraćaj.

Posjeta koju su organizovali predstavnici ID PPUOILJR u saradnji sa ID TIRS realizovala se u prostorima ID TIRS, gdje su učenici dobili priliku da im se praktično prezentuju testni uređaji, kao i odgovarajući pogoni sa opremom.

Naši uposlenici su upoznali učenike sa poslovima u različitim segmentima, od pametnih uređaja, preko mjerenja kvalitete na pristupnim paricama i optici, do funkcionisanja jezgrenih uređaja i razvoja aplikacija u našem posjedu. Hrabrim učesnicima, koji su se dobrovoljno prijavili za različite izazove koje su pripremili naši uposlenici, dodijeljene su simbolične nagrade.

U cilju povezivanja teoretske nastave i praktično-stručnih znanja, nesebičan angažman i gostoprimstvo pružile su kolege iz Sektora za planiranje i razvoj TKS, Sektora za IP i prenosne mreže i Sektora za kablovsku pristupnu mrežu Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa, kojima se ovom prilikom posebno zahvaljujemo.