Storytelling i PCM

U toku 2022. godine, za radnike naše kompanije organizirano je provođenje mnoštvo edukacija iz različitih oblasti, a u saradnji sa renomiranim edukacijskim kućama i njihovim trenerima.Jedne od tih edukacija, a koje su radnici Društva pratili sa posebnom pažnjom i za koje su i nakon okončanja iskazivali interese za dodatnim educiranjem, jesu Yellow brick-ov Storytelling i PCM.
Storytelling je edukacija koja govori o vještini uticajnog govora, što je zapravo program koji je dizajniran sa ciljem da učesnici razviju i unaprijede vještine vršenja uticaja, uključivanja i inspirisanje drugih; da važne poruke prenose bez oslanjanja na digitalnu prezentaciju i druga pomoćna sredstva, kao i da nauče kako da saopšte informacije koje će motivirati članove njihovog tima ili širu javnost.Ova edukacija je provedena u 3 iteracije, za ukupno 45 radnika Društva iz različitih organizacionih jedinica.

PCM (Process Communication Model®) je program koji je dizajniran sa ciljem da učesnici unaprijede liderske vještine neophodne za efikasnu komunikaciju unutar tima, za konstruktivno rješavanje konflikata i upravljanje emocionalnim stanjima. Na osnovu programa učesnici su imali priliku da steknu uvid u dubinsku strukturu sopstvene ličnosti i da rade na poboljšanju onih specifičnih ponašanja koja budu procijenjena kao potrebna za uspješnije obavljanje svakodnevnih aktivnosti i uspostavljanje dobre timske saradnje. Ovaj program predstavlja pouzdan i validan metod za otkrivanje i razumijevanje dubinske strukture ličnosti, uticaj životnih događaja na razvoj ličnosti i dinamike u komunikaciji.

Unutar naše kompanije, ovu edukaciju je pohađao veliki broj radnika, od kojih su prvi bili i svi članovi Uprave Društva. Nakon njih, proveden je ciklus od 4 edukacije koje su u najvećoj mjeri pohađali rukovodni radnici i to njih čak 60.

 

Prepoznat kao kvalitetan alat za uspješnu komunikaciju, naša kompanija će i u 2023. godini nastaviti sa obukama iz PCM-a putem svojih internih trenera i interne akademije BH Telecom.

 

Ubrzo vas upoznajemo sa novim interesantnim edukacijama i planovima za naše radnike.