ODRŽAN PRVI HR WEEK

U periodu od 25. do 29.9 održan je prvi po redu The People Lab – HR Week, vrijeme posvećeno svim radnicima BH Telecoma.

U sklopu HR Weeka održan je niz aktivnosti:

  • prvi Backstage BH Telecoma, događaj kojim je započela još veća  saradnja sa obrazovnim ustanovama u BiH. Posjetilo nas je ukupno 68 studenata sa četiri fakulteta iz Sarajeva: (Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Ekonomskog fakulteta, i Internacionalnog Burch univerziteta). Studenti su imali priliku vidjeti sve što se dešava iza scene koju vide svakodnevno kao korisnici naših usluga.  Istinsko zadovoljstvo bilo nam je upoznati sjajne mlade ljude i prenijeti im temeljne vrijednosti naše kompanije, ali i sve prednosti i benefite rada u našoj kompaniji. Studenti su mogli da čuju inspirativne priče naših radnika koji su imali zavidan karijerni razvoj u kompaniji, te da saznaju nešto više o ključnim funkcijama koje se izvršavaju u BH Telecomu. Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su svojim posvećenim i aktivnim  angažmanom doprinijeli da se prvi Backstage BH Telecoma realizuje uspješno i uz sto bolje utiske studenata: ID PPULJR: Samir Jusufović, Nedžad Čongo, Emela Serdarević, Ines Štimjanin- Jerković, Tarik Mehmedika, Azra Čutuna, ID RP: Nađa Lutvikadić Fočo, Mahir Haračić,  ID IT: Alma Brajlović Oprašić, Ena Vuk, Elmin Delibašić, Aida Alispahić Tahirbegović, ID TiRS: Mersina Otašević, Nermina Ahmić-Beganović, Emir Fazlinović ID I: Elmir Jašić. 
  • prvi po redu Tech Meetup na temu optimizacije procesa rada. Događaj je upriličen u sklopu naše interne akademije „Moja akademija“ čiji je menadžer Adila Čehić. Ovaj događaj posjetili su mnogobrojni radnici, a mi se ovom prilikom zahvaljujemo našim učesnicima prezentatorima: Goran Husić, Aldin Kapetanović, Enisa Hajdarević- Ilić, Emir Jerlagić, Haris Džananović i Admir Šabić koji su naši eksperti iz različitih poslovnih područja koja su uspješno realizovala ove aktivnosti.
  • održana je druga po redu Brainstorming sesija u sklopu Kuće kulture u sklopu aktivnosti na izgradnji korporativne kulture koje vodi Naida Ahmetbašić zajedno sa Samirom Omerovićem. Ove aktivnosti su vrlo važan alat The People Lab-a programa koji ima za cilj uspostavljanje pozitivne korporativne kulture i jačanje brenda poslodavca. Ovaj put radionica je održana na temu socijalizacija. Učesnici: Enisa Hajdarević- Ilić, Amra Jalimam, Adisa Arslanagić, Emina Pirić, Emina Lika, Elma Adanalić Begluk, Almedina Hebibović, Sanja Saletović-Prolaz, Sanela Čakarić Bojić, Edina Hodžić, su pripremili svoje umove i napravili fantastičnu ideju kako da se socijalizujemo  na samom kraju.
  • U toku HR Weeka održana je i Audi B2B utrka, i niz drugih aktivnosti koje su imale za cilj jačanje timskog duha i saradnje.
  • U želji da obezbijedimo što bolji balans između privatnog i poslovnog života, svjesni da roditeljstvo donosi izazove, zahvaljujući našem kolegi Samiru Omeroviću pripremili smo i održali niz radionica sa ciljem razvoja roditeljskih potencijala za veliki broj radnika koji su se prijavili.  Pokrili smo ciljeve odgoja i najčešće greške roditeljstva, pričali o kvaliteti vremena, te kako zaviriti u dječiji emotivni svijet.
  • Također upriličili smo i PCM nagradnu igru, u sklopu koje su naši radnici imali mogućnost da osvoje učešće na treningu koji će pojačati njihove komunikacijske vještine.

Naši radnici imali su mogućnost biti i Društveno odgovorni kroz aktivnosti prikupljanja sredstava u kojima  su učestvovali.

BH Telecom