Obavijest za korisnike

Upozoravamo korisnike BH Telecoma na aktuelni pokušaj prevare putem iMessage aplikacije (maila) i SMS poruke. Riječ je o prosljeđivanju upita i sadržaja koji je navodno poslan od strane kurirske službe. Od korisnika se traži da otvori link u poruci, te prati dalje upute i unosi određene podatke. Savjetujemo korisnike da ne daju takve podatke, niti posjećuju bilo kakve linkove koji dolaze na ovakav način. Ovdje se radi o phishingu – pokušaju da razni, lažni pošiljaoci dođu do što više ličnih podataka, kako bi iste dalje zloupotrijebili ili iza linka može biti neki malware sadržaj kojim će se zaraziti uređaj korisnika.

BH Telecom je poduzeo sve neophodne aktivnosti s ciljem zaštite naših korisnika i aktivno radi na rješavanju navedene zloupotrebe.

Također, primjetili smo da je sve više tzv. nagradnih igara gdje korisnici navodno mogu osvojiti „iPhone 15“ i slične slučajeve.

Informišemo sve naše korisnike da BH Telecom provodi giveaway takmičenja isključivo putem zvaničnih profila BH Telecoma na društvenim mrežama, a sve nagradne igre se prethodno objave i na zvaničnoj web stranici kompanije www.bhtelecom.ba.

BH Telecom. Moja priča