Održan online Dan otvorenih vrata BH TechLab platforme

U prostorijama kompanije BH Telecom održan je „online Dan otvorenih vrata“ za sve one koji namjeravaju svoju biznis ideju prijaviti na BH TechLab platformu i osigurati sredstva za razvoj svog poduzetničkog projekta. Članovi BH TechLab tima su kroz interaktivnu diskusiju i prezentacije približili način rada BH TechLab platforme kao i proceduru prijave na Javni poziv za sufinansiranje startup-a.

Inovatori, aplikanti i vlasnici poslovnih ideja iz oblasti ICT-a dobili su odgovore na pitanja ko, kako i kada može prijaviti projekat na BH Techlab startup platformu. Online druženje i interaktivna sesija omogućila je da BH TechLab tim kroz diskusiju sa učesnicima odgovori na najčešća pitanja i predstavi najvažnije principe Platforme. Multidisciplinarni tim BH TechLab platforme predstavlja jaku stručnu i mentorsku mrežu za rješavanje specifičnih izazova u radu sa ICT startupima, te su se posebno potrudili da učesnicima online druženja daju bitne napomene za prijavu na Javni poziv te osnovne preporuke i savjete kako napraviti dobru prezentaciju poslovne ideje.

Podsjećamo da prijavom svojeg proizvoda ili tehnološkog rješenja ostvarujete šansu za investiranje u dalji razvoj svojeg startupa u iznosu do 200.000 KM.

Otvoreni su programi za finansiranje razvoja:

  • Od ideje do minimalno održivog proizvoda;
  • Startupe u scale up fazi koji imaju prve prihode;
  • Zajedničko investiranje u nove ideje/startupe sa već etabliranim kompanijama.

„Quick apply“ Javni poziv poziv otvoren je do 31.12.2022. godine.

#bhtechlab #stvaramodobreprice