Novi BH Telecom centar otvoren i u sarajevskom naselju Dobrinja

BH Telecom je 30.septembra otvario svečano i novi Telecom centar na Dobrinji, u ulici Mustafe Kamerića 7, adaptiran i moderno opremljen, površine 80,64m2. U ovaj prodajni prostor je BH Telecom investirao 80.650 KM. Građevinsko-zanatske radove na objektu je izvela firma MDI d.o.o. Sarajevo, zamjenu portala  i ugradnju novih portala i vrata firma Metaloplast d.o.o. Sarajevo, dok je namještanje prostora obavila firma Sinmax d.o.o. Sarajevo.

Novi telecom centar na Dobrinji je 18. po redu prodajno mjesto BH Telecoma u Kantonu Sarajevo.

Osim ugovaranja usluga, na ovom prodajnom mjestu će građani ovog velikog sarajevskog naselja moći kupovati uređaje iz bogate i raznovrsne ponude BH Telecoma, uređaje najpoznatijih svjetskih brendova, mobitele, laptope, tablete, kao i uređaje i opremu iz ponude naših partnera.

Prilikom otvaranja novog Telecom centra na Dobrinji, generalni direkotor BH Telecoma Sedin Kahriman je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja novih šest prodajnih mjesta u septembru, te najavio planove BH Telecoma za dalje širenje prodajne mreže, istaknuvši i ovom prilikom da je strateški cilj BH Telecoma stalno unapređenje korisničkog iskustva i zadovoljstva korisnika.

Podsjetio je prisutne goste i predstavike medija da je BH Telecom  u avgustu u  Sarajevu otvorio svoj prvi Premium showroom tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, te da su planovi BH Telecoma da otvori i druge jedinstvene showroom prodajne prostore u nekoliko većih bh.gradova u narednoj godini. Naglasio je da je od septembra prošle godine do danas BH Telecom otvorio 11 novih prodajnih mjesta, te da je u planu otvaranje još tri nova prodajna mjesta do kraja ove godine.

Kahriman je ovom prilikom istakao i druge poslovne projekte na kojima radi kompanija, širenje pristupnih mreža ali i druge, kakvi su procesi dalje digitalizacije i transformacije. Istakao je da je BH Telecom, kao lider procesa digitalizacije u BiH, fokusiran u svojim poslovnim planovima i na poslovne korisnike,  te da je kompanija BH Telecom u mogućnosti da, u saradnji sa renomiranim svjetskim firmama i u saradnji sa 25 domaćih IT kompanija, kreira najzahtjevnija IT poslovna rješenja za bh. poslovne subjekte.

Faruk Selmanović, direktor Direkcije Sarajevo BH Telecoma je, obraćajući se prisutnima na svečanosti na Dobrinji, uz informacije o daljim planovima na otvaranju i modernizaciji prodajne mreže na području Kantona Sarajevo, istakao i vrlo veliki asortiman uređaja u trenutnoj ponudi BH Telecoma, kao i atraktivnost partnerske, komisione ponude, u kojoj kupci mogu naći vrlo atraktivne proizvode po pristupačnim cijenama, od pametne vage, električnih romobila i brojnih drugih.