BH Telecom potpisao novi ugovor sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla u vrijednosti 3,8 miliona KM

U poslovnoj zgradi BH Telecoma u Sarajevu danas je potpisan petogodišnji ugovor između kompanija BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla vrijedan 3,8 miliona KM čime se nastavila dugogodišnja saradnja. Ugovor su potpisali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Dogovorena je nadogradnja dijela jezgrene mreže BH Telecoma te potrebni servisi implementacije i integracije. Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, uprkos izazovnim okolnostima u okruženju.

Povodom nastavka saradnje generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman je izjavio:

„BH Telecom nastavlja dugogodišnju uspješnu saradnju sa partnerom Ericsson Nikola Tesla kroz projekat izgradnje novog mobilnog softswitcha (MSS). Projektom će se osigurati kontinuitet pružanja govornih, SMS, roaming i drugih usluga za korisnike mobilnih usluga BH Telecoma na vrlo visokom nivou, uz pouzdanost i kvalitet, stvaranje preduslova za implementaciju mobilnih servisa nove generacije (VoLTE), te optimizaciju troškova održavanja. Realizacija je predviđena u nekoliko faza u narednih godina što BH Telecomu daje potrebnu stabilnost u mobilnoj mreži, omogućava tranziciju prema mobilnim mrežama najnovije generacije i zadržavanje liderske pozicije na tržištu BiH.“

Generalna direktorica kompanije Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević je izrazila zadovoljstvo nastavkom saradnje te kazala:

“Radujem se potpisu ovog ugovora s našim dugogodišnjim kupcem BH Telecomom. Sigurna sam da će naši stručni timovi kvalitetno i na vrijeme odraditi ovaj zahtjevan posao. Također, s obzirom na planirane aktivnosti na daljnjem razvoju mreže BH Telecoma, očekujemo da će se naša saradnja proširiti i na druge aktivnosti.”

Moja priča

BH Telecom d.d. Sarajevo