JAVNI POZIV za iskazivanje interesa

S ciljem istraživanja tržišta i utvrđivanja potencijalnih ponuđača (dobavljača) za oglašavanje BH Telecoma na OOH i indoor backlight površinama u javnom gradskom prevozu u 2024. i 2025. godini, BH Telecom poziva pravna lica koja imaju outdoor površine i indoor backlight površine u javnom gradskom prevozu na području teritorije BiH (FBiH, RS i Distrikta Brčko), i koja su registrovana za obavljanje navedene djelatnosti, da dostave podatke u vezi sa OOH i indoor površinama kojima raspolažu.

Po ovom Javnom pozivu BH Telecoma d.d. Sarajevo, pravna lica, potencijalni ponuđači usluga zakupa OOH i indoor backlight površina u javnom gradskom prevozu, BH Telecomu su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  1. Izjavu na memorandumu pravnog lica da BH Telecomu može ponuditi u periodu od dvije godine, počev od 1. januara 2024.godine, sljedeće:
  • preko 50 raspoloživih City Light površina,
  • oglašavanje na Led display površinama na više lokacija,
  • preko 100 raspoloživih Billboard površina,
  • superboard/megaboard/wallscape u jednom od sljedećih gradova: Sarajevo, Tuzla, Mostar, Banja Luka, Zenica,
  • oglašavanje na preko 100 raspoloživih banderola,
  • oglašavanje na backlight i digitalnim plakatima unutar vozila javnog gradskog saobraćaja – solo i zglobni autobus/ tramvaj/ trolejbus u sljedećim gradovima: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla, Zenica, Brčko, Bihać,
  • oglašavanje na vanjskoj površini vozila javnog gradskog saobraćaja – solo i zglobni autobus/ tramvaj/ trolejbus (limene površine i do 50% staklene površine) u sljedećim gradovima: Sarajevo, Tuzla, Mostar, Zenica, Bihać i Brčko (najfrekventnije gradske linije),
  • oglašavanje na tramvajskim stajalištima,
  1. Izjavu ponuđača kojom se obavezuje održati validnost ponude odabranih lokacija tokom perioda od 60 dana od isteka roka za podnošenje ponuda.
  2. Potvrdu o izmirenim obavezama prema nadležnim institucijama za ponuđene reklamne površine, ne stariju od 3 mjeseca.
  3. Ovjerenu kopiju upisa pravnog lica (ponuđača) u sudski registar, sa prilozima.
  4. Tabelarni spisak svih OOH površina za oglašavanje sa sljedećim podacima: naznačena adresa i grad gdje se svaka površina nalazi, dimenzija oglasne površine, fotografija oglasne površine, naznačena pozicija oglasne površine, cijena svih outdoor i indoor backlight oglasnih površina, vrsta oglasne površine, strana OOH površine kao i informacija da li je površina osvijetljena, Tabelarni spisak je potrebno dostaviti i za indoor backlight plakate unutar javnog gradskog prevoza i za oglašavanje na vanjskoj površini javnog gradskog prevoza sa naznačenom linijom na kojoj saobraća vozilo, gradom u kojem saobraća, dimenzijama backlight plakata i tipom vozila. Svi ovi podaci se prikazuju u tabeli koju će ponuđač dobiti iskazivanjem interesa za učešće u ovom Javnom pozivu na e-mail adresu kablar@bhtelecom.ba. Popunjena tabela/tabelarni spisak se dostavlja na istu e-mail adresu, odnosno na e-mail adresu haris.kablar@bhtelecom.ba.
  5. Ime i kontakt telefon odgovorne osobe pravnog lica, pružaoca usluga OOH i indoor oglašavanja.

Navedena dokumentacija za tačke 1., 2., 3., 4., i 6. se dostavlja putem putem pošte, na adresu:

BH Telecom d.d. Sarajevo

Izvršna direkcija za razvoj poslovanja

Franca Lehara 7, 71000 Sarajevo

sa naznakom: „Outdoor oglašavanje – 2024. i 2025.“

Isključivi kriteriji 

Po ovom Javnom pozivu se mogu prijaviti samo pravna lica koja posjeduju ovjerene kopije prateće dokumentacije kojom dokazuju da pravno lice, odnosno ponuđač, posjeduje odobrenje nadležnog organa za korištenje reklamnih površina (na općinskom nivou – odobrenje nadležnog općinskog organa za postavljanje i korištenje reklamnih panoa, na gradskom nivou – odobrenje nadležnog organa gradske uprave za postavljanje i korištenje reklamnih panoa, na kantonalnom nivou – ugovor sa ministarstvom saobraćaja i/ili nadležnom direkcijom za puteve za postavljanje i korištenje reklamnih panoa te na entiteskom nivou – odobrenje nadležnog upravitelja za ceste/puteve za postavljanje i korištenje reklamnih panoa) za ponuđene reklamne površine.

Ostalo

BH Telecom po ovom javnom pozivu ne snosi nikakve troškove pravnih lica u sudjelovanju, kao ni obavezu sklapanja ugovora. Poslovna saradnja sa pravnim licima koja ispunjavaju navedene uslove ostvariće se u skladu sa Pravilnikom o nabavkama BH Telecoma.

BH Telecom zadržava pravo uvida, provjere dostavljenih informacija i traženja dodatnih pojašnjenja.

Rok za prijavljivanje/dostavu podataka BH Telecomu je 30 dana od datuma objave Javnog poziva u dnevnoj štampi i na web stranici BH Telecoma www.bhtelecom.ba.