JAVNI POZIV ovlaštenim distributerima MyKi pametnih satova

 

 

Predmet javnog poziva

 

BH Telecom d.d. Sarajevo poziva pravna lica da iskažu svoj interes za poslovnu saradnju sa BH Telecomom dostavljanjem pisama namjere. Uz pismo namjere, potrebno je dostaviti:

 

Pismo autorizacije za 2019.godinu kojim se potvrđuje da je distributer ovlašten od strane proizvođača za isporuku MyKi pametnih satova i da može ispuniti sljedeće:

  • da može ponuditi uređaje kastimizirane i zaključane (SIM Lock) na BH Mobile mrežu BH Telecoma. Izuzetak mogu biti isključivo modeli čije softversko rješenje onemogućava djelimičnu kastimizaciju i/ili SIM Lock uz prethodnu potvrdu proizvođača,
  • da može obezbijediti i uzorak, odnosno prototip modela (variant) prije njegovog naručivanja,
  • da može obezbijediti sljedeće informacije od proizvođača: informacije o planiranomdatumulansiranjanovogproizvodanasvjetskotržište, informacijeodatumimaprestankaproizvodnjepojedinihmodelaiinformacijeoočekivanimbudućimpromjenama,
  • da može obezbijediti promotivnu podršku,
  • da može obezbijediti prodajnu i postprodajnu servisnu podršku.

 

Ovlašteni distributer je dužan dostaviti:

 

       Izjavu kojom se obavezuje da će  uređaje koji budu predmet ugovora isporučivati na paritetu DDP Sarajevo,  ul. Bulevar Meše Selimovića 18, Incoterms 2010

       Ukoliko dobavljač nije autorizovani/ovlašteni serviser a ugovorio je servisnu podršku sa trećim pravnim licem, koje je autorizovani/ovlašteni serviser  uređaja, dužan je dostaviti Izjavu servisera ovlaštenog od strane proizvođača ponuđenog branda za pružanje servisne podrške, a sa kojim je ponuđač ugovorio servisnu podršku, pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljuje da će u ime i za račun ponuđača, vršiti servis  uređaja u skladu sa servisnim ugovorom.

Dobavljač koji za autorizovani servis bude izabrao treće pravno lice i dalje je nosilac svih prava i obaveza po servisnom ugovoru.

       Pismo autorizacije mora biti originalno, na memorandumu proizvođača uređaja, ovjereno pečatom i potpisano od ovlaštene osobe. Svi dokumenti trebaju biti prevedeni na jedan od službenih jezika u BiH od strane sudskog tumača.

 

Podnošenje pisma namjere

 

Pismo namjere potrebno je dostaviti na adresu:

 

BH Telecom d.d. Sarajevo

Izvršna direkcija za razvoj poslovanja

Služba za nabavku i distribuciju roba, terminalnih uređaja i sadržaja

Ul. Franca Lehara 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

 

sa naznakom: ”Prijava na javni poziv ovlaštenim distributerima MyKi pametnih satova – ne otvaraj!”

 

Ostalo

 

BH Telecom po ovom javnom pozivu ne snosi nikakave troškove pravnih lica u sudjelovanju, kao ni obavezu sklapanja ugovora. Poslovna saradnja sa pravnim licima koja ispunjavaju navedene uslove ostvariće se u skladu sa Pravilnikom o nabavkama BH Telecoma.

BH Telecom zadržava pravo uvida, provjere dostavljenih informacija i traženja dodatnih pojašnjenja.

Javni poziv za iskazivanje interesa za poslovnu saradnju ostaje otvoren 7 radnih dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanj i/ili web stranici www.bhtelecom.ba.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije mogu se zatražiti u pisanoj formi, putem faksa: +387 33 256 401.