JAVNI POZIV za izgradnju infrastrukture baznih stanica radio pristupne mreže po principu „ključ u ruke“

 

Predmet javnog poziva

 

BH Telecom d.d. Sarajevo poziva pravna lica da iskažu svoj interes za poslovnu saradnju sa BH Telecomom dostavljanjem pisama namjere.

 

Predmet javnog poziva je iskazivanje interesa za izgradnju infastrukure na lokacijama baznih stanica radio pristupne mreže BH Telecoma na području Bosne i Hercegovine po principu „ključ u ruke“.

 

Podrazumjevaju se sljedeće radnje:

         Usluge akvizicija lokacije bazne stanice koja podrazumjeva skup radnji i usluga na iznalaženju i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za lokacije baznih stanica i skup radnji i usluga na pribavljanju pravosnažnog odobrenja za građenje sa svim potrebnim saglasnostima, koja uključuje i elektroenergetsku saglasnost i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za elektroenergetski priključak

         Pribavljanje pravosnažnog odobrenja za građenje je za sve radove koji su potrebni za izgradnju bazne stanice

         Proizvodnju stuba/antenskog nosača/kontejnera i ostale pripadajuće infrastrukture na koju će se vršiti montaža opreme i antenskog sistema

         Izgradnja elektroenergetskog priključka na lokacijama

         Izgradnja infrastrkuture optičkih spojnih puteva za povezivanje bazne stanice, ukoliko je prenos predviđen optikom

         Izgradnja temeljnih konstrukcija za sve infrastrukturne elemente bazne stanice i uzemljenja

         Montaža stubova, kontejnera, ograda i ostale pripadajuće infrastrkuture za bazne stanice

         Pribavljanje upotrebne dozvole

 

Prava lica trebaju ispunjavati sljedeće uslove:

         registrovan za obavljanje navedenih usluga/radova

 

Potencijalni ponuđač je dužan dostaviti:

         Originalni izvod iz sudskog registra ili ovjerena kopija istog koja sadrži podatke o registrovanim djelatnostima. Navedeni dokument po datumu izdavanja ne smije biti stariji od 6 (šest) mjeseci, računajući sa datumom isteka roka za javni poziv

 

Pismo namjere je moguće dostaviti ispred grupe ponuđača, s tim u vezi mora biti dostavljen ugovor o zajedničkom nastupanju odnosno ugovor o konzorciju prema kojem je utvrđen nosilac grupe ponuđača za javni poziv, u svrhu iskazivanja interesa za poslovnu saradnju.

 

Podnošenje pisma namjere

 

Pismo namjere potrebno je dostaviti na adresu:

BH Telecom d.d. Sarajevo

Izvršna direkcija za investicije

Služba za upravljanje projektima izvođačkog inženjeringa

Ul. Franca Lehara 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

 

sa naznakom: ”Prijava na javni poziv za izgradnju infrastrukture na lokacijama baznih stanica radio pristupne mreže po principu „ključ u ruke“ – ne otvaraj!”

 

Ostalo

 

BH Telecom po ovom javnom pozivu ne snosi nikakave troškove pravnih lica u sudjelovanju, kao ni obavezu sklapanja ugovora. Poslovna saradnja sa pravnim licima koja ispunjavaju navedene uslove ostvariće se u skladu sa Pravilnikom o nabavkama BH Telecoma.

BH Telecom zadržava pravo uvida, provjere dostavljenih informacija, traženja dodatnih pojašnjenja i dostavu dodatne dokumentacije.

Javni poziv za iskazivanje interesa za poslovnu saradnju ostaje otvoren 20 radnih dana od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanj i/ili web stranici www.bhtelecom.ba.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije mogu se zatražiti u pisanoj formi, putem faksa: +387 33 256 301.