Uz podršku BH Telecoma počela kampanja „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u saobraćaju!“

Usljed zabrinjavajućih statističkih podataka o sigurnosti saobraćaja na cestama, velikog broja žrtava i teško ozlijeđenih osoba u prethodnim godinama, danas počinje 2. kampanja „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u saobraćaju!“ koju realizuje Federalno ministarstvo prometa i komunikacija uz podršku BH Telecoma.

Rezultati istraživanja Europske unije ukazuju na to da je korištenje mobilnih uređaja prilikom upravljanja vozilom jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća. Koncept društvenog marketinga, koji je koncipiran sredinom sedamdesetih godina, potvrdio se kao efikasna strategija za suzbijanje nepoželjnog ponašanja učesnika u saobraćaju te predstavlja ključni faktor u poboljšanju sigurnosti cestovnog prometa, kako u smislu preveniranja uzroka saobraćajnih nesreća, tako i u smanjenju njihovih posljedica.

Kampanja će trajati do 30.04.2024. godine, a BH Telecom će u sklopu svojih promotivnih aktivnosti poticati svijest učesnika u saobraćaju o neprihvatljivosti korištenja mobilnih uređaja tokom vožnje.

Nadležna Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u kantonima, kao ključna karika u lancu sigurnosti saobraćaja na cestama, dosljedno će provoditi aktivnosti u skladu sa Zakonom o sigurnosti saobraćaja na cestama u Bosni i Hercegovini.

BEZ MOBITELA U VOŽNJI, jer samo trenutak nepažnje je dovoljan da ugroziš sebe i druge učesnike u saobraćaju. Pričekaj s pozivima, surfanjem ili slanjem poruka dok ne stigneš na svoje odredište.

Vozi pametno i postani promjena koju želiš vidjeti na cestama!

Moja priča. BH Telecom.