BH Telecom i BHRT najavili zajedničku operaciju EURO 2024

U prostorijama Radiotelevizije Bosne i Hercegovine održana je konferencija za medije na kojoj su BH Telecoma i BHRT predstavili još jedan zajednički projekat – realizaciju najiščekivanijeg sportskog događaja ove godine – Evropskog prvenstva u nogometu UEFA EURO 2024 od 14. juna do 14 jula u Njemačkoj.

Šampionat će otvoriti reprezentacije Njemačke i Škotske u Minhenu, dok će finale biti održano na Olimpijskom stadionu u Berlin.

BH Telecom i BHRT ovim značajnim projektom nastavljaju višegodišnju uspješnu saradnju. Nakon zadnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru i praćenja reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija i kvalifikacijama, danas je najavljen novi sportski spektakl u programima na kanalima MY TV na platformi Moja TV i BHT1. Sve utakmice ljubitelji nogometa će moći pratiti i putem Moja webTV aplikacije.

„U BH Telecomu nas iznimno raduje što će tv prenose svih utakmica Evropskog prvenstva u nogometu EURO 2024. moći pratiti svi građani Bosne i Hercegovine, zahvaljujući saradnji koja je prije dvije godine uspostavljena između BH Telecoma i BHRT-a. Na osnovu te saradnje su ugovorena/kupljena UEFA medijska prava za utakmice nogometne reprezentacije BiH na period 2022.-2028. godine, kao i sve utakmice EURO 2024, te EURO 2028, čime je stanovnicima BiH omogućeno praćenje najznačajnijih međunarodnih nogometnih takmičenja u navedenom periodu. Direktan prenos utakmica EURO 2024 bit će realiziran u programima BHT1 i MY TV, s tim da će šest utakmica ekskluzivno prenositi MY TV kanal, na Moja TV i Moja webTV servisu“, naglasio je Amel Kovačević, v. d. generalnog direktora BH Telecoma, te dodao:

„Osim što značajna za ukupnu bh. sportsku javnost, ova saradnja BH Telecoma i BHRT-a ima za cilj i veću promociju fudbala kao najatraktivnijeg sporta, ali i promociju svih bh. sportista i sporta u BiH u cjelini. Posebnu pažnju ćemo i dalje posvećivati našim korisnicima usluga. BH Telecom će, kao i do sada, kao društveno odgovorna kompanija korisnicima Moja TV usluge u ovoj, kao i u narednim godinama, omogućiti praćenje najatraktivnijih međunarodnih i domaćih sportskih tv sadržaja u sklopu Moja TV usluge.“

Islamagić: Korisnicima uvijek donosimo ekskluzivan sportski tv sadržaj

“BH Telecom potvrđuje svoju strateški cilj i deferencira se od konkurencije pružajući gledaocima ekskluzivni sportski sadržaj. Mogu obećati da ćemo se i u narednom periodu potruditi da gledaocima donosimo samo najkvalitetniji tv sadržaj”, poručio je Erdal Islamagić, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcija za razvoj poslovanja.

Projekat EURO 2024 će biti realiziran na sličan način kao i FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru. Osim prijenosa utakmica, u specijalnim emisijama, koje će počinjati u popodnevnim satima, a završavati oko ponoći, uz posebne rubrike, najave, analize i preglede, ljubiteljima nogometa pokušat će se približiti svi elementi i najinteresantniji momenti ovog takmičenja.

“Nakon svjetskih prvenstava i olimpijskih igara, EP je najgledaniji sportski i tv sadržaj. Određeno vrijeme intenzivno radimo na pripremi ovog događaja. U studiju ćemo imati dobre, kvalitetne goste, rubrike… Vjerujem da je pred nama mjesec dana istinskog spektakla. Također, određeni broj utakmica i reporterskih javljanja bit će i na BH radiju 1”, izjavila je Medina Šehić, ovlaštena urednica Sportskog programa BHT1.

Ove godine EURO se vraća u zemlju nogometa – Njemačku, kojoj će ovo biti četvrti veliki turnir kao domaćinu u ovom sportu, a drugi put kao organizatoru prvenstva Starog kontinenta. Na deset vrhunskih stadiona – 24 najbolje reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir plijenit će pažnju zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svijetu.

“Njemačka je perfektna u organizaciji i nema sumnje da će sva pažnja gledaoca biti usmjerena na ovaj događaj. Zahvaljujem se našem partneru BH Telecomu. Imamo odličnu sinergiju, vrlo uspješno sarađujemo na svim sportskim dešavanjima. Bez obzira na sve probleme u pripremi ovako zahtjevnog projekta, pomoć i učešće BH Telecoma je to sve olakšalo”, kazao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

Moja priča. BH Telecom