BH Telecom naredne sezone još snažnije podržava Elvedinu Muzaferiju

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija okončala je sezonu u FIS Svjetskom i Europa kupu. Niz historijskih rezultata za bh. skijanje posebno krasi dvostruki plasman u finale Svjetskog kupa, visoko četvrto mjesto u spustu i deveto u disciplini Super G,  te prva pobjeda u Europa kupu.

Nakon “neočekivano” sjajnih rezultata, Muzaferija je izazvala brojne reakcije skijaške publike i evropskih sportskih medija, čime se svi beskrajno ponosimo.

Povodom najuspješnije sezone do sada, u Olimpijskom komitetu BiH danas je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali: Elvedina Muzaferija, v.d. generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević, Samir Smajić, predsjednik Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevu, Kenan Magoda i Katica Marijanović, marketing menadžerica ASA Central osiguranja.

Dok smo se nekada zadovoljavali činjenicom da neko iz olimpijske BiH uopšte starta u svjetskom kupu, sa Elvedinom doživljavamo preporod i plasman u sami vrh svjetskog skijanja, gdje više ni postolje na svjetskom kupu, ili medalja na Olimpijadi, nisu nemogući.

Svjetska skijaška federacija je Elvedinu Muzaferiju proglasila najvećim iznenađenjem svjetskog kupa i osvrnula se na činjenicu da se Elvedina suočavala s budžetskim izazovima o kojima druge djevojke niti ne sanjanju. Druge skijašice u timu imaju stotine osoba, dok Elvedina ima tim od dvoje i porodicu koja godinama stoji iza nje kao najveća podrška. I nekoliko sponzora. I svakog peavog domoljuba.

BH Telecom kao društveno najodgovornija kompanija je uz Elvedinu od samog početka njene karijere

Čast nam je podržavati Elvedinu i sve druge talente u sportskim i kulturnim oblastima.Elvedina nam je vratila ponos i osjećaj uspjeha bh. društva. BH Telecom će naredne godine još snažnije podržavati našu skijašicu i ambasadoricu kompanije. Bit ćemo uz nju i sve druge Elvedine koje nastoje ispričati svoje najbolje priče. Trebaju nam uzori, trebaju nam pobjednici, trebaju nam heroji, a Elvedina je zasigurno jedna od njih. Pozivam sve društveno odgovorne institucije, korporacije, nevladine organizacije da nam se pridruže u podršci svih talentiranih pojedinaca“, poručio je Kovačević.

Zajedno sa partnerom Samsung, direktor je u ime BH Telecoma Elvedini uručio poklon mobitel, putem kojeg će ova bh. sportašica odašiljati sve dobre vijesti sa svjetskih skijališta.

Muzaferija: Mogu još brže i još više

„Iako rezultati na početku sezone nisu bili najbolji, hvala što ste me i tada bodrili. Uistinu sam ponosna što sam ostvarila ovakve rezultate za svoju državu i što sam podsticaj mlađim generacijama za bavljenje skijanjem. Što sam primjer da je moguće ostvariti uspjeh, iako dolazim iz zemlje sa prilično neuređenim sistemom u finansiranju sporta, ali nadam se da će se to sve promijeniti i da će skijaši poslije mene imati bolju podršku, kazala je Muzaferija dodajući:

„Sezona nije krenula očekivano, ali svi ciljevi su na kraju i premašeni, jer sam prva skijašica iz BiH koja je ušla u finale Svjetskog kupa. To je samo dokaz da naredne takmičarske godine mogu još brže i još više. Mislim da možemo očekivati veoma dobar rezultat još na početku sezone“, Elvedinina je poruka.

 „Osjećam istinski ponos što sjedim pored Elvedine. Naš zadatak je da da našoj skijašici osiguramo minimalne uslove koje imaju i njene kolegice i kolege. Nevjerovatan rezulat koji je Elvedina napravila rezultira popularizacijom skijanja, zimskih sportova, Sarajeva i BiH. Kako bismo dali dodatni vjetar u leđa našoj sportašici, Ministarstvo kulture i sporta KS će od naredne sezone učestovati u 50% Elvedininih pripremnih i takmičarskih troškova. Pozivam i druge institucije da se uključe u trajno rješavanje finansiranja sporta“, poručio je Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS.

Našoj ambasadorici želimo bezbroj sjajno odvezenih skijaških dionica!

BH Telecom. Moja priča