Na setu 2. sezone serije „Kotlina“

U produkciji SCCA/pro.ba u okviru projekta BH ContentLab BH Telecoma, na sarajevskoj lokaciji Marijn Dvor 28. februara 2024. počelo je snimanje novih osam epizoda 2. sezone savremene kriminalističke TV serije Kotlina reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić. Kreatori serije su Tanović i Amra Bakšić Čamo, dok scenarij potpisuju Tanović, Bakšić Čamo, Nikola Kuprešanin i Adnan Lugonić.

Radnja druge sezone sa osam epizoda je smještena u Sarajevu i Zenici.

Druga sezone serije Kotlina počinje godinu dana nakon završetka prve sezone. U Historijskom muzeju, ispod spomenika Josipu Brozu Titu, pronađeno je tijelo zeničkog rudara. Sve upućuje na samoubistvo. Inspektor Mido Zec odlučuje da provjeri detalje, što ga vodi u Zenicu, njegov rodni grad. Zenička policija nema problem sa kolegom iz Sarajeva, ali viša inspektorica Vera ima. Viši inspektor Edib Pašić prima nagradu za riješeni slučaj Hagade, ali ceremoniju prekida dojava o bombi. U Sarajevo dolazi i Tanja, Edibova bivša žena, koja na derneku okuplja staru raju – dolazi i Senči, paranoičan i u strahu od osvete Smajlijevih ljudi.

Edib i Mido, u Zenici i Sarajevu, se suočavaju se sa pitanjima koja se na prvi pogled čine jednostavna, no završavaju istražujući ne samo slučajeve već i sami sebe, svoje živote i životne odluke.

Pitanja morala, kolektivnog i individualnog, društvene svijesti, budućnsti i pripadanja postavlja druga sezona serije Kotlina.

BH Content Lab kao najveća domaća platforma za produkciju audio-vizuelnih sadržaja ključna je podrška bh. kinematografiji, a Kotlina, kao prva u nizu od serija koje su rađene, je i više nego opravdala moto pod kojim djeluje BH Content Lab, a taj je “kreiranje kvalitetnog sadržaja“, Uz sjajne glavne protagonste druge sezone: Feđa Štukan (Edib), Boris Ler (Mido), Mario Knezović (Senči), Snežana Vidović (Vera), Tarik Filipović (Kasim), Helena Vuković (Tanja), Anita Kajasa (Morana) serija Kotlina vrijedi svakog momenta pažnje.

Kotlina je bila nominovana na 29. Sarajevo Film Festivalu za Srce Sarajeva, a stekla je još sedam nominacija u kategoriji TV serije. Među njima našle su su i nominacije: za najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, dvije nominacije za najbolju epizodnu ulogu te nominacije za zvijezdu u usponu, najbolji scenarij i najbolju režiju.

Završetak snimanja serije je planiran u maju 2024., a premijerno emitovanje na kanalu MY TV na platformi Moja TV slijedi početkom naredne godine.

Pratite nas i putem Vibera. Pridružite se BH Telecom zajednici na linku ovdje.

Moja priča. BH Telecom