BH Telecom partner i učesnik 7. INN&TECH konferencije

Pod pokroviteljstvom kompanije BH Telecom, 23. januara u sarajevskom hotelu Hills održana je 7. INN&TECH naučno-stručna konferencija o značaju razvoja, tehnologije, inovatorstva i inovativnosti.

U sklopu događaja upriličen je i 2. Sajam inovacija i inovativnosti INN&TECH za bh. studente i učenike, kako bi najbolje inovacije doživjele svoju praktičnu implementaciju.

INN&TECH potencira razvoj IT tehnologija i značaj te oblasti za društvo, društvenu zajednicu, privredu, ekonomiju, s akcentom na razvijanje svijesti kod mladih o značaju obrazovanja za tehnička i IT zanimanja.

Konferencija predstavlja sinergiju obrazovnog, privrednog i naučnog sektora, a sve s ciljem konkurentnog i ekonomski stabilnog društva.

Jedan od govornika 7. INN&TECH konferencije bio je direktor Direkcije Sarajevo BH Telecoma Edin Kapo, koji je pristunim učesnicima predstavio neke od ključnih ponuda BH Telecoma, posebno za osnovce, srednjoškolce i studente, kao i multimedijalnu uslugu Moja TV. Uz to, Kapo je najavio i neke od skorijih poslovnih aktivnosti kompanije.

“BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija uvijek rado podržava ovakve događaje. Mnogo je tehnoloških inovacija koje nas očekuju u narednom periodu, poput 5 G mreže i optičkog pristupa internetu. U predstojećem periodu u Kantonu Sarajevo namjeravamo značajno investirati u širokopojasni pristup internetu, kazao je Kapo te dodao da BH Telecom permanentno doprinosi opštem obrazovanju mladih iz područja informacionih tehnologija i telekomunikacija kroz obučavanje učenika i studenata u poslovnim prostorijama kompanije.

Također, BH Telecom je 20 najsretnijih studenata na ovom događaju obradovao sa plaćenim pretplatama za tri mjeseca korištenja studentskih paketa.

Na kraju, učesnici i panelisti konferencije su zaključili da je globalno tržište turbulentno, zahtjevi od proizvoda su dosta visoki, nivoi tehnike, tehnologije i organizacije praćeni novom proizvodnom filozofijom profilirali su uslove koji kadrovi moraju ispunjavati. U proizvodno orijentiranom tržištu, da bi se obezbijedila konkurentna proizvodnja, neophodno je kvalitetno obrazovanje u svim sferama ljudske djelatnosti.

Zbog toga, INN&TECH konferencijom žele se potaknuti univerziteti, privredne komore, privredni subjekti udruženja klastera, instituti… da sinergijskim djelovanjem trasiraju optimalan put ka konkurentnom privrednom sektoru i kvalitetnom obrazovanju.