Ekipa serije „Princ iz Eleja“ najavila premijeru na MY TV 10. decembra citirajući Mikija Princa: Razvalićemo!

U povodu TV premijere domaće humoristične serije “Princ iz Eleja”, koju potpisuju kreatori Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar i Amra Bakšić Čamo, a redatelj je Alen Šimić, danas je održana press konferencija kroz druženje na setu u sarajevskom studiju gdje je serija snimana.

Prva epizoda serije, nastale u produkciji SCCA/pro.ba za BH Content Lab platformu BH Telecoma, bit će ekskluzivno prikazana 10. decembra u 20:30 sati na MY TV kanalu, dostupnom putem Moja TV platforme.

U glavnim ulogama pojavljuju se Alen Muratović (Miki), Nadine Mičić (Kate) i Mediha Musliović (tetka). Press konferencija je bila ispunjena smijehom i pozitivnom atmosferom, imala je dodatni šarm zahvaljujući posluženju koje su gosti mogli uživati. Kroz duhovite dosjetke iz same serije prisutni su osjetili i sami atmosferu u kojoj je serija nastala. Uz to, osim trailera, imali su priliku vidjeti i muzički spot “Golubovi mira”, koji na YouTube-u bilježi preko 250.000 pregleda u samo deset dana. Radi se o hitu kojim Miki Princ, vraćajući se iz Eleja, pokušava oživjeti svoju nikada započetu muzičku karijeru.

„Golubovi mira su hit. To smo znali od samog početka, samo nam se sada i potvrdilo. Ovo je grad duše, doduše malo izblijedjele, ali nećemo joj dozvoliti da potpuno iščezne. Ima nas još koji ovaj grad sa svim devijacijama volimo i čuvamo od totalnog poraza. Samo ljubavi i slobode“, poručio je Alen Muratović, aludirajući na ulogu u seriji.

Na konferenciji u TV studiju Kobilja Glava obratila se i Mediha Musliović, koja tumači lik Mikijeve tetke. Ona je naglasila važnost slobode pri stvaranju lika.

„Ovo je timski rad i sve radimo zajedno sa uvažavanjem ličnih mišljenja stavova i percepcije. Do toga smo došli neosjetno, lako. Tumačim lik tetke koja je stara dama, ima bogato iskustvo, starog je kova iz nekog prošlog vremena koja se uklapa u današnje generacije na svoj način. Tetka je praktična i snalažljiva žena. Moj lik ponajviše ovisi o mom partneru, u ovom slučaju Kejt, nas dvije smo dosegnule magiju uzajamnog poštovanja, magiju igre i magiju šarma“, istakla je Musliović.

Muzika ima značajnu ulogu u seriji, što je, prema riječima Enesa Zlatara, predstavljalo jedan od najvećih izazova u ovom projektu.

„Možemo slobodno reći da je ovo mjuzikl. Kada sam popisivao muziku shvatio sam da smo Duco i ja napisali preko stotinu numera, što instrumentalnih, što onih koje se pjevaju. Posao oko muzike je zaista bio ogroman. Mislim da nikad nisam radio obimniji muzički projekat, a radio sam na muzikama za filmove i pozorište. Bilo nam je svima interesantno da se Duco i ja kao kreatori serije i kompozitori muzike pojavimo u seriji, gdje glumimo sami sebe, tj. ismijavamo sami sebe“, kaže Enes Zlatar Bure i najavljuje još zanimljiviju drugu sezonu.

Ovaj sitkom donosi neočekivane zaplete i komične sukobe, a reditelj Alen Šimić istakao je kako nije bilo teško naći balans između očekivanja publike i očuvanja iznenađenja u 12 epizoda, jer je publika na prvom mjestu.

“Ne bih baš mogao reći da je u pitanju sarkastični prikaz naše svakodnevice, a ni ironičan, jer bi to značilo da se postavljamo u situaciju iznad tih likova. U pitanju je jedna romantizirana i pomalo pomjerena verzija stvarnosti. Odnosno subjektivna slika svijeta nametnuta od strane glavnog lika. On je vječni optimista i sanjar koji se ne osvrće previše oko sebe, umjesto toga on nastoji da oblikuje svijet onako kako on to želi”, dodao je Šimić.

Ostale uloge u seriji tumače Mirvad Kurić, Moamer Kasumović, Džana Pinjo te Mario Drmać, Slaven Vidak, Emir Z. Kapetanović, Mario Knezović, Minka Muftić, Amila Terzimehić, Edin Avdagić, Sanela Pepeljak, Sabit Sejdinović i Admir Šehović. Po prvi put na televiziji su i Rija Branković te Nizar Zlatar.

U posljednje dvije godine, BH Telecom je uložio u razvoj najveće domaće platforme za proizvodnju audiovizualnih sadržaja i vlastiti AV sadržaj, očekujući brojne benefite od takvog ulaganja.

„BH Content Lab platforma nudi vrhunski i ekskluzivan sadržaj za korisnike Moja TV platforme i svjesni smo šta naše ulaganje znači za bh.kinematografiju. Kroz BH Content Lab platformu realizovane su serije  „Kotlina“, „Znam kako dišeš“, „Tender“, „Na rubu pameti“ i „Princ iz ELEJA“, dok je serija „Komar“  u postprodukciji. Bitno je napomenuti da su do sada snimljene serije kroz BH Content Lab platformu našle svoje tržište na regionalnom nivou. Ustupljena su prava na emitovanje skoro svim susjednim državama, serije su dostupne na teritoriji Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije. Pored toga, za igrane serije „Kotlina“ i „Znam kako dišeš „putem saradnje sa jednim od  najvećih globalnih distributera BETA film biti će dostupna i omogućena prava da se serije prodaju u cijelom svijetu. Naravno, uspjeh serije Znam kako dišeš i njeno emitovanje putem HBO MAX platforme jedan je od globalnih dosega i uspjeh projekata iz BHCL platforme“, izjavila je Alma Cerić, vođa tima ispred BH Content Laba.

Direktor MY TV-a izrazio je izuzetno zadovoljstvo zbog nadolazeće premijere serije.

„Riječ je o kvalitetnom sadržaju, koji će upotpuniti našu programsku shemu i siguran sam da će izazvati pozitivne reakcije naših gledatelja. Seriju emitujemo svake nedjelje u 20.30 sati. Smatram da je to idealan termin za domaću produkciju, ali i da naši gledatelji uživaju u dobroj glumi, zabavi i humoru, te da nasmijani započnu novu sedmicu, istaknuo je Almir Šećkanović, direktor MY TV-a.

Trailer za novu domaću seriju pogledajte na linku, a TV premijeru pratite u nedjelju od 20.30 sati na MY TV.