Završen drugi modul Akademije za mlade poduzetnice i poduzetnike

U okviru „Akademije za mlade poduzetnike_ce“ u subotu, 18. novembra, u prostorijama SSST-a – Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology  održan je drugi modul na temu „Timski rad i liderstvo“ u kojem je učestvovalo više od 110 učenika i učenica iz srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo.

Prisutni su imali priliku upoznati se sa osnovama dobrog timskog rada kao jednim od ključnih preduslova za uspješno liderstvo koje podrazumijeva ostvarenje zadane vizije i vođenje brige o timu u kojem svaki član može na najbolji način iskoristiti svoje snage.

Prezentaciju o poduzetništvu, liderstvu, te bitnosti promišljanja budućnosti i donošenja adekvatnih životnih i poslovnih odluka kako bi mladi poduzetnici na ovom putu bili spremni na nove izazove, održao je i v.d. generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević.

„Mi u BH Telecomu smo svjesni naše uloge u razvoju zajednice i kako možemo doprinijeti kroz našu viziju da postanemo vodeći digitalni integrator bosanskohercegovačkog društva. Vas pozivam da budete dio naše priče i da gradite svoju preferiranu poduzetničku budućnost kroz procese digitalizacije bh. društva koje je naša kompanija pokrenula“, izjavio je Kovačević.

Ovu aktivnost, koja obuhvata 11 srednjih škola sa područja KS i više od 150 učenika, provodi projekat „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“ EGG2 u saradnji sa SSST-om, a uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja.

Jedan od ciljeva projekta je da, kroz kreiranje neophodne infrastrukture te izgradnju nastavnih kapaciteta, značajno i trajno unaprijede trenutno stanje u oblasti poduzetništva mladih.

Akademija će trajati do maja 2024. godine i rezultirat će finalnim takmičenjem prilikom kojeg će učenici prezentovati svoje ideje.