Sarajevo Tech Startup Summit 2023: Od inovativne ideje do uspješnog biznisa

Trodnevni događaj „Sarajevo Tech Startup Summit 2023“ – Od inovativne ideje do uspješnog startupa, realiziran od 17. do 19. novembra bio je prilika za povezivanje lokalnih inovatora sa regionalnim i međunarodnim investitorima, te stvaranje održivog okruženja za rast startup zajednice.

Jedan od učesnika panela „Investment Trends in Emerging Tech Sectors: Where to Place Your Bets“ bio je Amel Kovačević, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

„Vizija naše kompanije je da u budućnosti postane vodeći digitalni integrator bh. društva, a na tom putu će se otvoriti prilika za mnoge startupe da zajedno sa BH Telecomom potaknu digitalnu revoluciju u Bosni i Hercegovini“, poručio je na panelu Kovačević.

Ovogodišnji događaj je finansirao Međunarodni Višegrad fond – zajednički fond vlada Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske, a okuplja eksperte i lidere iz zemalja Zapadnog Balkana i članica Višegradske četvorke (V4). Konferenciju je pratilo više od 120 učesnika iz svih zemalja Zapadnog Balkana i zemalja V4 grupe, što ukupno predstavlja više od deset različitih zemalja. Na samitu su učestvali i predstavnici vodećih međunarodnih investicionih grupa koje su iskazale snažan interes za podršku inovativnim startupima.