Lejla Njemčević: Čast mi je na dresu nositi logotip BH Telecoma

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja i najbolja na svijetu u disciplini maraton Lejla Njemčević, u pratnji svog trenera i supruga Amara Njemčevića, posjetila je poslovnu zgradu BH Telecoma gdje je o dosadašnjim uspjesima i planovima za narednu sezonu razgovarala sa v.d. generalnog direktora kompanije Amelom Kovačevićem.

Njemčević je u septembru ove godine osvojila „svjetsku seriju“ koja se sastojala od četiri utrke Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu. Proglašenje najboljih održano je nakon posljednje utrke u sezoni u američkom gradu Snowshoe. Naša biciklistkinja je dominantno pobijedila u generalnom plasmanu sa 800 bodova ispred Njemice Bettine Janas koja je osvojila 520, dok je na trećem mjestu ostala najbolja litvanska takmičarka Katazina Sosna sa 500 bodova.

Lejla je na početku sastanka istakla svoj ključni cilj za nadolazeću sezonu.

„To je svakako da naredne godine ponovo osvojim seriju, koja će 2024. godine imati pet takmičenja u dva mjeseca, od aprila do juna. To je veoma iscrpljujuće, jer svaka od tih utrka je duža od 100 km koje se voze po šest sati. Iznimno je teško oporaviti se, ali se nadam novoj titul. U septembru slijedi Svjetsko prvenstvo, a potom završetak sezone“, kazala je Njemčević.

Svjetska prvakinja je primjer da dobre stvari ne dolaze „preko noći“.

„Prilično kasno sam počela voziti bicikl. S 15 godina roditelji su mi kupili prvi bicikl. Oduvijek sam imala veliku želju da se profesionalno bavim biciklizmom. Međutim, uslov roditelja je bio da najprije završim školovanje, fakultet… Sve ispite sam dala u roku, kako bi se čim prije posvetila svojoj najvećoj ljubavi – biciklizmu. Bila sam uporna, konstantna, svaki dan treniram po šest sati, bez obzira na vremenske uslove i u konačnici rezultati su došli“, istakla je Njemčević

„Priča naše šampionke je veoma inspirativna i jedna od onih koje se trebaju pričati mladim ljudima, kao primjer prave putanje za uspjeh. Jer za rezultat na duže staze se treba namučiti, biti ustrajan, disciplinovan i naporno raditi“,  naglasio je Kovačević.

Kao vrhunska sportašica, naša biciklistkinja je od ove godine i ambasadorica BH Telecoma.

„Dosadašnja saradnja sa BH Telecomom je bila nevjerovatna i jednostavna. Čast mi je na dresu nositi logotip BH Telecoma na svjetskim takmičenjima“, s ponosom ističe Njemčević.

Najbolja bh. biciklistkinja ovih dana tradicionalno odlazi u Čapljinu, gdje će boraviti do februara i trenirati u idealnim vremenskim i lokacijskim uslovima, a nakon toga je očekuju pripremne utrke pred Svjetski kup.

Našoj Lejli Njemčević želimo još puno uspješno odvoženih kilometara i svjetskih i evropskih titula!

 

Moja priča. BH Telecom