BH Telecom ponosni partner humanitarne trke/šetnje “Zlatni krug”

Uz podršku BH Telecoma, u organizaciji Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, u nedjelju, 10. septembra, u Visokom je održana dugo najavljivana humanitarna trka/šetnja “Zlatni krug”, a čiji je inicijator visočki heroj Afan Habibović.

Veliki broj učesnika iz cijele BiH, na čelu sa ambasadorom trke Tomislavom Cvitanušićem, dao je svoj doprinos u univerzalnoj poruci – da oboljela djeca nikada nisu sama u svojoj borbi. U trci je učestvovalo više od 500 takmičara, a prošetalo je više od 3 000 ljudi! Jedinstvenost ovog događaja je da su svi pobjednici, bez obzira ko je prvi prošao kroz cilj!

Trka/šetnja se održala povodom Zlatnog septembra – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a za cilj je imala prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz prodaju majica za učešće u trci.

Ponosni na našu kompaniju što je još jednom pokazala svoju društvenu odgovornost i solidarnost sa najosjetljivijom kategorijom društva!

Podsjećamo da je BH Telecom bio ključna podrška i ambasadoru ove trke Cvitanušiću na ovogodišnjem pohodu na „krov svijeta“ Mont Everest, kao i u februaru 2022. u osvajanju Kilimandžara.

Moja priča. BH Telecom