BH TechLab je BUSINESS MOVE OF THE YEAR!

Startup platforma BH TechLab je od strane stručnog žirija 12. Sarajevo Business Foruma 2023. foruma izabrana kao Business Move of the Year/Poslovni potez godine.

Sarajevo Business Bridge Awards su tradicionalne poslovne nagrade koje se godišnje dodjeljuju u sklopu Foruma, najznačanijeg društveno odgovornog projekta BBI banke i vodeće investicijsko-poslovne konferencije na Zapadnom Balkanu i Jugoistočnoj Europi.

S ciljem poboljšanja regionalnog poslovnog okruženja i podrške novim idejama, uspješnim kompanijama i pojedincima, i ove godine je upriličena dodjela priznanja onima koji su pokazali izuzetna postignuća u svakodnevnom poslovanju.

U ime BH Telecoma ovo vrijedno priznanje je preuzeo Haris Lučkin, direktor Direkcije za razvoj poslovanja BH Telecoma i član multidisciplinarnog tima BH TechLab platforme.

„BH TechLab je investiciona startup platforma BH Telecoma pokrenuta s ciljem jačanja inovativnosti ICT sektora u Bosni i Hercegovini. Sa alociranih 15 miliona KM za investiranje u inovativne tehnološke biznise u naredne tri godine, BH Telecom je najveći domaći korporativni investitor u startupe. Pojava Platforme pokrenula je i niz drugih pozitivnih trendova u startup ekosistemu Bosne i Hercegovine i potakla inovativnost i udruživanje sa ekspertima iz različitih oblasti,  kako bi se u različitim poljima interesovanja krajnjih kupaca i biznisa ponudili novi digitalni proizvodi i usluge koji efikasnije rješavaju njihove zahtjeve i probleme. U okviru trenutnog selekcijskog ciklusa, na Platformu se prijavilo više od 40 startupa, od čega je jedna četvrtina ušla u završnu fazu validacije ideje sa stvarnim kupcima. Onima koji uspješno prođu i ovu fazu BH Telecom će ponuditi uslove za pregovore o strateškoj saradnji, odnosno o investiranju”, istakao je Lučkin.

Moja priča. BH Telecom