Spasioce GSS-a FBiH i uposlenike BH Telecoma ugostili članovi Uprave kompanije

Povodom učestvovanja u požrtvovanim akcijama spašavanja nakon razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji i sigurnog povratka u BiH, pripadnike Gorske službe spašavanja Federacije BiH i uposlenike BH Telecoma Dženadina Veladžića, Denisa Ćorića, Harisa Bajraktarevića i Mustafu Čolića danas su u poslovnoj zgradi BH Telecoma ugostili članovi Uprave kompanije na čelu sa generalnim direktorom Sedinom Karhrimanom.

Ekipa GSS-a FBiH je među prvima otputovala u Tursku i bila je u potpunosti spremna pomoći onima kojima je to u ključnim trenucima bilo najpotrebnije.

„Ispunili smo našu spasilačku misiju na najbolji mogući način. Dali smo svoj maksimum. Kada smo doputovali drugu večer u pokrajinu Hatay, vladalo je potpuno bezvlašće, anarhija, ali se sve vrlo brzo smirilo. Japanci i Turci su narodi koji se od rođenja pripremaju za zemljotrese, jer žive na trusnim područjima. Iako te prirodne nepogode očekuju svakog trena, opet se desila havarija“, kazao je Veladžić, predsjednik GSS-a FBiH.

Generalni direktor se zahvalio hrabrim članovima kolektiva BH Telecoma i GSS-a Federacije BiH.

„Sve što radite je jako plemenito, jer rizikujete i svoje živote. Vrlo rado ćemo pomoći u bilo kojem obliku podrške, a prije svega u nabavci što kvalitetnije i sigurnije spasilačke opreme“, naglasio je Kahriman.

Ovom prilikom generalni direktor je kao mali znak zahvalosti i pažnje gostima uručio prigodne tablete.

BH Telecom. Moja priča.