BH Telecom uručio plakete za 47 dobitnika donacija u 2022. godini

Kompanija BH Telecom je i ove godine donirala značajna sredstva udruženjima, organizacijama i školama i to čak 2 miliona KM.

Povodom toga, u poslovnoj zgradi Direkcije Sarajevo danas su za 47 dobitnika donacija uručene plakete.

„Dobrodošli u našu veliku porodicu. Ponosni smo što smo u proteklom periodu donirali više od 21 miliona KM raznim udruženjima, školama, vrhunskim sportistima… Sve ono čime se vi bavite izaziva posebne emocije kod nas. Poseban ponos da možemo biti dio vaše porodice, a svi vi naše. Mi smo sigurni da donirani novac ide u prave ruke. Hvala vam i želim da i dalje nastavljamo lijepe, dobre priče koje nemaju kraj“, kazao je Faruk Selmanović, direktor Direkcije Sarajevo.

Jedan od današnjih dobitnika plakete je i Srednja medicinska škola, kojoj je donirano 4.000 KM.

„Zahvaljujemo se BH Telecomu zbog svoje nesebične pomoći obrazovanju, jer svaka donacija i ulaganje u školstvo je dobrodošlo. Ova sredstva nam mnogo znače. S obzirom na to da nam je u školi internet veoma loš, novac ćemo iskoristiti za njegovo poboljšanje i umrežavanje računara“, rekla je Ilvana Zukanović u ime ove sarajevske škole.

BH Telecom je najveći pojedinačni donator u Bosni i Hercegovini koji kontinuirano pomaže brojnim udruženjima i organizacijama.

Podsjećamo da je za 2022. godinu ukupno 293 dobitnika donacija, među kojima je 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, 18 kuhinja i 7 sportskih klubova. Dodatno je, zbog prirodne katastrofe izazvane potresima u Turskoj i Siriji, kompanija BH Telecom donirala 150.000 KM Udruženju Pomozi.ba za pomoć stradalima u potresima.

Ovo je još samo jedna Dobra priča koja nema kraj…

BH Telecom. Moja priča