BH Telecom: Naša poslovna priča za 2022. godinu

Za kompaniju BH Telecom 2022. je bila vrlo uspješna poslovna godina, koju smo počeli sa investicijama u audio- vizuelne sadržaje i smart rješenja, nastavili je sa ulaganjima u mrežu i usluge i podržavajući naše nauspješnije sportiste i klubove, te obnavljajući saradnju sa Sarajevo Film Festivalom. Godinu smo završili sa 2.000.000 razloga za dobre priče.

U 2022. godinu smo zakoračili optimistično i pozitivno, kreirajući novogodišnji show za naše korisnike, koji je pored muzičkog programa sa najvećim regionalnim zvijezdama, na TV ekrane donio i premijeru filma režisera Danisa Tanovića „Deset u pola“.

Naše opredjeljenje da korisnicima osiguramo vrhunske audio-vizuelne sadržaje realizirali smo putem BH Content Lab platfome, odnosno investicijom od 18 miliona za njihovo nastajanje. Sa zadovoljstvom smo predstavili i emitovali „Kotlinu“, kriminalističku mini seriju. U ovoj godini  najavljujemo završetak snimanja i emitovanje serija „Na rubu pameti“, „Tender“ , „Znam kako dišeš“ i „Princ iz Eleja“ . Sadržaj BH Content Lab platforme predstavili smo i u Zagrebu na New Europe TV marketu.

Poslovnim korisnicima smo u protekloj godini predstavili ekosistem BH Telecoma za pametne gradove, odnosno naša pametna rješenja u vidu pametnog parkinga, pametne punionice, pametne rasvjete i pametnog odvoza smeća. Radili smo i na unapređenju cloud platforme i cyber sigurnosti.

U protekloj godini smo prešli broj od 100.000 lokacija u BiH sa gigabitnim optičkim pristupom.  Za privatne korisnike smo obogatili ponudu Moja TV usluge i Extra mobilnih pretplatničkih paketa sa bezbroj mogućnosti za svakoga.

Nova usluga eSIM omogućila je beskontaktnu aktivaciju svih usluga iz naše ponude, čime je praktično omogućena aktivacija/kupovina usluga i prije dolaska u BiH. Idealno za sve koji planiraju odmor ili poslovni put.

Ponosni smo što smo godinama glavni sponzor najveće filmske smotre u regiji. Svake godine nastojimo kreirati sadržaje i zajedno sa Sarajevo Film Festivalom, našim partnerima i korisnicima stvarati najljepše filmske priče. Naša kampanja „Moje Sarajevo. Moja priča.“ nastavlja se i ove godine.

U partnerstvu sa BHRT osigurali smo praćenje utakmica nogometne reprezentacije BiH , kao i utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva održanog u Kataru, putem BHT1 kanala, servisa MY TV i Moja web TV.

Dan BH Telecoma obilježili smo 19. godišnjicom prijateljstva sa udruženjem „Srce za djecu oboljelu od raka“ i Sergejem Barbarezom kao zaštitnim licem.

U videu možete vidjeti pregled svih najznačajnijih aktivnosti u 2022. godini.

 

Lanu Pudar, zvijezdu bh. sportske scene i naše zemlje koja je, osvajajući zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na Svjetskom i Evropskom prvenstvu u Rimu usrećila cijelu bh. naciju, podržali smo od prvog takmičenja i nastavljamo pružajući joj podršku u stvaranju još boljih  sportskih rezultata. Pored Lane, kontinuirano podržavamo i Amela Tuku,  Džanana Musu, Edina Puhala,  Dževada Poturka, Lejlu Njemčević, te brojne druge uspješne bh. sportiste. Nije izostala ni naša podrška sportskim klubovima te smo ove godine bili uz  fudbalske klubove Željezničar, Sarajevo, Čelik, Velež i Slobodu.

Godinu u kojoj smo marljvo i predano radili na različitim projektima, a sve s namjerom da kreiramo bolja i inovativnija rješenja za naše korisnike, završili smo uručenjem donacija u iznosu od 1.840.093 KM, koji je raspoređen na 293 pravna lica. Među dobitnicima donacija je 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, odnosno organizacija, te 18 kuhinja i sedam sportskih klubova.

Na kraju, ponosni na sve zajedničke dobre priče, sa zadovoljstvom idemo u ovu novu godinu, nove izazove i nove projekte.

Moja priča. BHTelecom