Uz podršku BH Telecoma održano IT & Design takmičenje – IT OpenChallenge

Uz podršku BH Telecoma održano IT & Design takmičenje – IT OpenChallenge

BH Telecom podržao je održavanje IT OpenChallenge takmičenja mladih nada IT & Design sektora u organizaciji Centra za društveno obrazovanje mladih (CDOM), Univerziteta u Sarajevu (UNSA) i Univerzitetskog tele-informatičkog centra (UTIC).

Finalna faza takmičenja svečano je otvorena dana 27.08.2022. godine na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu uz prisustvo finalista takmičenja, predstavnika sponzora i predstavnika organizatora.

Prisutnima se iz kompanije BH Telecom obratila Sabiha Salčin, koordinatorica iz Direkcije Sarajevo BH Telecom, izrazivši zadovoljstvo što BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano ulaže svoje resurse u jačanje IT sektora u Bosni i Hercegovini i podržava društveno korisne projekte uključujući i IT Open Challenge. Upućen je poziv svim takmičarima da se prijave ne Javni poziv stalnog karaktera, bez roka trajanja, objavljen na platfomi BH TechLab i predstave svoja inovativna tehnološka rješenja. Kompanija BH Telecom ponosna je što kroz platformu BH TechLab može pružiti podršku ICT startup idejama kao i podržati njihov brži rast i razvoj za čiju realizaciju je izdvojeno 15 miliona KM.

Na IT OpenChallenge takmičenje mladih nada IT & Design sektora u kvalifikacijskoj on-line fazi prijavu je izvršilo blizu 900 takmičara iz Bosne i Hercegovine i regije Jugo-istočne Evrope u kategorijama Programiranje, Grafički dizajn, 3D modeliranje i Expert Programiranje. Finalno on-site takmičenje održano je u dvije etape u prostorijama Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i Prirodno-matematičkog fakulteta na kojem je učestvovalo 80 najuspješnijih mladih talenata koji su imali priliku pokazati svoje znanje, razvijati takmičarski duh kao i povezati se sa budućim IT i dizajn stručnjacima i kompanijama koje su u potrazi za kvalitetnim mladim kadrom.

Narednog dana, 28.08.2022. godine, održana je ceremonija proglašenja pobjednika na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije prilikom čega su pobjednicima uručene i vrijedne nagrade.

Zajedno stvaramo dobre priče!