BH Telecom nastavlja podržavati liječenje i budućnost djece oboljele od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar, koji je mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, nizom aktivnosti pod sloganom “Odraz u ogledalu je budućnost. Ostvarimo je zajedno!

BH Telecom se i ovog septembra svojim aktivnostima pridružuje  ovom Udruženju u borbi za oboljelu djecu,  dajući kao i ranijih godina svoj dopinos liječenju, životu i budućnosti naših najvećih malih heroja.

Ovogodišnja kampanja Zlatni septembar je započela 1.septembra pokretanjem web shopa SRCE, koji je jedinstveni vid socijalnog poduzetništva u koji su uključeni mladi koji su u djetinjstvu liječeni od raka. Web shop „Srce“ je pokrenut radi  finansiranje dijela aktivnosti i važnih projekata Udruženja „Srce za djecu oboljelu pod raka“, jer je cjelokupan prihod od prodaje proizvoda na web shopu usmjeren za aktivnosti ovog Udruženja.

BH Telecom će ovog septembra biti prvi veliki kupac proizvoda sa web shopa „Srce“, te će dati podršku i drugim humanitarnim akcijama ovog Udruženja planiranim tokom Zlatnog septembra.

Nekoliko djece iz Roditeljske kuće u Sarajevu, sa  roditeljima i predstavnicima Udruženja „Srce z djecu oboljelu od raka“ su danas boravili u posjeti BH Telecomu, da čestitaju Dan kompanije, 5. septembar, ali i da se zahvale BH Telecomu na kupovini njihovih proizvoda na web shopu „Srce“, ali i zbog činjenice da je BH Telecom kompanija „sa srcem“, koja godinama daje svoj doprinos njihovoj borbi za život.

Tom  prilikom se Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma zahvalio djeci i roditeljima koji su došli da čestitaju Dan BH Telecoma, govoreći kako je to dirljiva gesta koja posebno raduje sve ljude u BH Telecomu.

Prilikom ove posjete je rekao da će BH Telecom i dalje biti uz djecu oboljelu od raka, kao što će biti i uz druga udruženja koja trebaju pomać šire društvene zajednice. Pozvao je i ostale pojedince i kompanije da slijede primjer kompanije BH Telecom i  prema svojim mogućnostima kupe proizvode putem web shopa “Srce”.

Smatram da svi mi trebamo biti podrška oboljeloj djeci i njihovim porodicama, pored  podrške ljekara, psiho-socijalne podrške, kao i podrška Udruženju „Srce za djecu“ koje je zaslužno što ova djeca imaju Roditeljsku kuću, njihov drugi dom, u kojem borave tokom  liječenja. Oni trebaju stalnu podršku lokalne i šire zajednice, svih nas.“

Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” zahvalio se BH Telecomu na kupovini proizvoda i podršci radu udruženja koja je iskazana i ove godine, kao i tokom ranijih godina.

 “Željeli smo prirediti posebnu dostavu za naše dugogodišnje prijatelje iz BH Telecoma, kao prvom velikom kupcu na web shopu SRCE i pokazati im koliko cijenimo njihovu kontinuiranu podršku. Zajedno s našom djecom zakucali smo na vrata BH Telecoma i lično zahvalili za podršku. Naši mali heroji, uz ovakvu podršku, mogu sve.”, rekao je g. Kubat.