Historija TV – novi kanal u ponudi Moja TV

Imate Moja TV? Uživate u sadržajima koje imate na raspolaganju u okviru ove platforme, ali biste voljeli više edukativnih, domaćih kanala? Upravo je Historija TV pravi kanal za istinske patriote koji žele da saznati nešto više ali i evocirati sjećanja na historiju naše lijepe zemlje.

Ovaj TV kanal kojeg pokreće “Centar za mir i multietničku saradnju iz Mostara” ima misiju da sačuva i otrgne od zaborava sjećanja na najvažnije ljude, kao i teška vremena kroz koje je prošla država Bosna i Hercegovina.

Historija TV je prvi TV kanal koji se u cijelosti bavi historijom Bosne i Hercegovine, najznačajnijim historijskim događajima i dešavanjima, bilježi svaki značajan datum iz historije, od prvog spominjanja Bosne do perioda obnove njene državnosti i odbrane u posljednjoj agresiji na BiH.

Historija TV će pratiti i sve društvene aktivnosti, javne tribine, forume i okrugle stolove, kulturne i vjerske manifestacije važne za obnovu i izgradnju pomirenja i multietničkog društva u BiH, te promovisati sve aktere iz javnog života koji rade na jačanju takve Bosne i Hercegovine.

Osim novih dokumentarnih filmova i emitovanja do sada ne viđenih materijala, gledaoci će imati priliku vidjeti i već poznate najkvalitetnije dokumentarne filmove koji su emitovani u posljednje dvije decenije.

Historija TV će na jednom mjestu, jednom za sva vremena , za sadašnje i buduće generacije sačuvati sjećanje na najvažnije ljude i događaje u Bosne i Hercegovine.

Projekat TV Historija je već dobio podršku brojnih bh. intelektualaca i historičara koji su dali i savjete te doprinos, a neki će biti i aktivni saradnici.

Više možete pogledati na: www.historija.tv.