Da li vam je poznato da i smartphone uređaji imaju svoj bonton?

S obzirom na veoma čestu upotrebu telefona i činjenicu da tipični korisnik dotakne svoj mobilni uređaj oko 3000 puta na dan, to nas navodi na razmišljanje koliko vodimo računa da našu komunikaciju putem mobitela učinimo prijatnom i kvalitetnom.

Pravila lijepog ponašanja se u skladu sa modernizacijom društva neprestano mijenjaju i nadograđuju na postojeće savremene metode življenja. Zato sada imamo i nova pravila koja se odnose na moderne oblike komunikacije, kako putem interneta tako i putem naših mobilnih uređaja. Upravo ta komunikacija često može biti uzrok neprijatnosti ako se ne pridržavamo određenih savjeta.

Šta danas podrazumijeva imati pristojnu komunikaciju na smartphoneu?

Kako ne biste razmišljali šta je ispravno, a šta ne, preporučujemo vam novu aplikaciju BH Telecoma i Huaweia “Smatrphone bonton”, koju možete preuzeti sa Google Playa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bonton&hl=en

Aplikacija sadrži pravila bontona korištenja mobitela u brojnim, svakodnevnim situacijama, kao na primjer, kada ste u gostima ili kada u vaš dom dođu gosti, kada ste na poslu, službenoj večeri ili mirnom izlasku s prijateljima i slično.

Preporučujemo vam da preuzmete aplikaciju i ako već do sada niste, usvojite lijepe navike. Osim što ćete se vi osjećati ljepše, učinićete i da se osobe u vašem okruženju osjećaju lijepo. I ne zaboravite najvažnije pravilo od svih: Poštujte druge da bi drugi poštovali vas”.

Komentariši