Video prijenos putem mobilne mreže BH Telecoma

Od 15. 11. 2022. godine, u ponudi BH Telecoma je nova usluga „Video prijenos putem mobilne mreže BH Telecoma“ koja podrazumijeva prijenos audio/video signala korištenjem specijalne mobilne produkcijske opreme i resursa mobilne mreže BH Telecoma.

Usluga je namijenjena poslovnim korisnicima, pravnim licima, koji imaju potrebu za profesionalnim prijenosom signala uživo, tj. u realnom vremenu, sa javnih i internih događaja, radi daljeg emitovanja putem TV kanala ili drugih medija (Facebook, Instagram, Youtube, javna web stranica, internet stranica i dr.).

Uspostavljanje usluge je besplatno.

Naknada za korištenje usluge je ovisna od dužine trajanja korištenja:

  • period do dva dana                    800 KM
  • period do 5 dana                     1.400 KM
  • period do 10 dana                   1.700 KM
  • period do 30 dana                   3.000 KM.

U cijeni naknade za korištenje uključeni su:

  • korištenje mobilne produkcijske opreme BH Telecoma (encoder)
  • korištenje 4 SIM kartice BH Telecoma sa neograničenim mobilnim Internet saobraćajem.

Zahtjev za korištenje usluge podnosi se u pisanoj formi na prodajnom mjestu BH Telecoma ili slanjem skenirane verzije zahtjeva korisnika na fax ili na e-mail adresu menadžera velikih korisnika pripadajuće regionalne direkcije BH Telecoma.

Korisnik je obavezan da prije početka korištenja usluge na lokaciji prijema osigura odgovarajuće tehničke preduslove za prijem audio/video signala.

Uslugu je moguće koristiti samo na području Bosne i Hercegovine.

U slučaju zahtjeva korisnika za video prijenosom putem fiksne mreže, prijenos signala se u zavisnosti od tehničkog rješenja, realizuje preko MPLS mreže ili Internet pristupa BH Telecoma, pod uslovima i cijenama koje važe za uslugu Fiksni pristup Internet mreži zagarantovanim opsegom (paket Business Pro) i MPLS VPN – Top net uslugu uz ugovor na određeno vrijeme. U cijenu naknade za korištenje usluge putem MPLS VPN uključeno je i korištenje encoder i decoder uređaja BH Telecoma.

Cijene su navedene sa uračunatim PDV.