Novo u BH Telecomu – eSIM kartica!

Virtualna eSIM kartica BH Telecoma dostupna za kupovinu u čitavoj Bosni i Hercegovini i inostranstvu!

Virtuala (eSIM) kartica omogućava da bez fizičke SIM kartice koristite prepaid, postpaid ili kombinovane usluge BH Telecom mobilne mreže i zadržite sve dosadašnje mogućnosti svog mobilnog paketa!

eSIM kartica je integrisana u vaš uređaj, sadrži sve podatke kao i klasična SIM kartica, te je jednostavnija za korištenje.

Uz eSIM imate mogućnost instalacije i korišćenja više različitih mobilnih paketa na istom uređaju, pri čemu maksimalan broj zavisi od uređaja koji se koristi.

eSIM omogućava korištenje poslovnog i privatnog broja u jednom uređaju, različitih postpaid i prepaid mobilnih paketa ili postpaid paketa za mobilni internet.

Nova eSIM kartica je dostupna i za kupovinu korisnicima iz inostranstva putem našeg webshopa što će osigurati da budete spremni koristiti mobilne usluge čim dođete u Bosnu i Hercegovinu.

 

Kupite/aktivirajte eSIM karticu za PREPAID – Ultra start pakete!

Ultra omogućava potpunu slobodu komunikacije bez mjesečne pretplate, mjesečnog računa ili ugovora. Odličan je izbor za korisnike iz dijaspore i turiste dok borave u Bosni i Hercegovini.

eSIM je dostupan svim korisnicima koji žele koristiti prepaid mobilne usluge BH Telecoma (Ultra Start paket), korisnicima prepaid turističkih paketa Ultra Tourist 1, Ultra Tourist 2, Ultra Tourist Group, kao i korisnicima prepaid mobilnog interneta (Ultra Internet Start i Ultra Internet – Special Edition).

Prepaid eSim je moguće kupiti putem webshopa ili na bilo kojem prodajnom mjestu BH Telecoma.

Mojwebshop

Kako kupiti Prepaid Ultra eSIM putem webshopa?

  1. Posjetite mojwebshop.bhtelecom.ba,
  2. Logirajte se / Registujte (moguće je koristiti korisničke podatke za usluge BH Telecoma, ali i bilo koju drugu email adresu, Facebook ili Google račun),
  3. Izaberite željeni prepaid paket, unesite broj bankovne kartice i kliknite „Kupi“,
  4. Na email adresu biće vam dostavljeni uputstvo i parametri za instalaciju eSIM-a

 

Kupite/aktivirajte eSIM na POSTPAID – Extra mobilnim paketima!

Svi novi korisnici BH Telecom postpaid mobilnih paketa – Extra mogu aktivirati novu eSIM karticu putem našeg webshopa, kao i na prodajnom mjestu BH Telecoma.

Kako kupiti Postpaid eSIM putem webshopa?

  • Novi korisnici Extra postpaid i kombinavanih paketa najprije trebaju da se registruju na webshop, da odaberu paket koji žele da koriste, te da prate naredne korake kupnje.
  • Za nove postpaid i korisnike kombinoavanih paketa mesečna pretplata biće aktivna od trenutka potvrđivanja potpisanog ugovora, bez obzira na to kada se odluče da instaliraju eSIM na korisnički uređaj.

 

Instalacija putem QR ili aktivaciskog koda

Nakon kupovine eSIM-a biće vam isporučen QR kod na email.

Nova eSIM kartica se instalira skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem aktivacijskog koda kroz podešavanja na samom uređaju.

eSIM sa odgovarajućim tarifnim paketom preuzećete na uređaj kada potvrdite saglasnost da se podaci o vašem profilu preuzmu na telefon.

Prilikom instalacije ili brisanja profila potrebno je da budete povezani na WiFi mrežu.

 

Koji uređaji podržavaju eSIM?

Usluga eSIM se može aktivirati samo na pojedinim modelima telefona. Molimo da provijerite da li se usluga eSIM može aktivirati na vašem uređaju pozivom na 1444 ili na linku ovdje.

Cijena aktivacije nove eSIM kartice ili zamjene postojeće SIM novom eSIM karticom iznosi 11,70 KM sa PDV-om. U aktivaciji nije sadržana cijena koštanja mobilnih paketa.

Više na: www.bhtelecom.ba/e-sim

BH Telecom. Moja priča