Upozorenje za korisnike!

Lažna nagradna igra i širenje softverskog virusa.

Poštovani korisnici, obavještavamo vas da je u toku lažna nagradna igra koja se organizuje putem web stranica koje nisu u vlasništvu BH Telecoma. U ovom slučaju radi se o poklonima – mobilnim telefonima za korisnike naših usluga.

Ističemo da BH Telecom nije organizator niti da na bilo koje način učestvuje u ovoj navedenoj nagradnoj igri.
Svaki dolazak na navedenu stranicu potencijalno može izvršiti neku malicioznu radnju na vašim uređajima, što može uključivati krađu podataka, finansijsku štetu ili instaliranje virusa na uređajima.

Upozoravamo da je i toku širenje softverskog virusa preko SMS ili poruka neke od popularnih aplikacija za dopisivanje (Viber, Whatsapp, Facebook Messenger, Instagram itd.), koji za posljedicu ima generisanje neželjenog troška na uređaju korisnika.

Također, ukoliko dobijete poruku čiji sadržaj upućuje na preuzimanje neke aplikacije važno je da takvu vrstu sadržaja nikako ne preuzimate. Preuzimanjem aplikacije se instalira virus na mobilni uređaj nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve poruke svim kontaktima iz vašeg imenika.

Sadržaj ovakvih poruka može biti i drugačiji, ali bitno je da ne otvarate sumnjive linkove, već da odmah obrišete poruku i da nikako ne instalirate aplikacije koje vam se kroz te poruke nude.

Podsjećamo da se svaka komunikacija sa našim korisnicima isključivo odvija putem naše web stranice i službenih profila na društvenim mrežama:

www.bhtelecom.ba

https://www.facebook.com/bhtelecom/

https://www.instagram.com/bhtelecom/