11. Sarajevo Business Forum: Predstavljanje više od 300 investicijskih projekata

Bosna Bank International (BBI), u saradnji sa svojim dioničarima (Islamska razvojna banka, Dubai islamska banka i Abu Dhabi islamska banka) i drugim međunarodnim partnerima, je organizator 11. godišnje Međunarodne konferencije o poslovanju i investicijama – Sarajevo Business Forum (SBF). Konferencija je pozicionirana kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicionih događaja za Jugoistočnu Evropu. Ovaj događaj godinama povezuje institucionalne i privatne investitore i poslovne ljude iz cijelog svijeta s privrednicima i vlasnicima projekata iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Predstavlja platformu za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti investiranja i poslovanja u regiji Jugoistočne Evrope sa jedinim ciljem da podstakne njen ekonomski razvoj.

Tema ovogodišnjeg Foruma, koji se održao 11. i 12. maja ove godine u Sarajevu je “Nearshoring – perspektiva za region“, odnosno mogućnosti realociranja proizvodnih kapaciteta evropskih kompanija u Bosnu i Hercegovinu i zemlje regiona.

Svoju partnersku podršku održavanju 11. Sarajevo Business Foruma dao je i BH Telecom, kao i tokom nekoliko ranijih godina.