Održana Pantheon konferencija

Glavna tema konferencije bila je “Digitalizacija 2019 u praksi”.

Gost okruglog stola ispred BH Telecoma bila je Lejla Kardović, ekspert pri kabinetu direktora Izvršne direkcije za informacione tehnologije.

Lejla Kardović je zadužena za strateški razvoj ICT usluga i primjenu informacionih tehnologija u novim poslovnim područjima i nišama telekom operatora, kao što su SmartCity projekti, te projekti kreiranja ecoSystema koji su bazirani na partnerskim odnosima sa StartUp i akademskom zajednicom.

Nedim Pašić, direktor Datalab BH prisutnima je kazao da je digitalizacija budućnost svih kompanija i da kao takva treba biti svima dostupna i pristupačna.

“Moderno poslovno okruženje danas podrazumijeva napredno korištenje digitalnih tehnologija, bez obzira na industriju u okviru koje se posluje. Bitno je ne samo da bi preduzeće bilo konkurentno na tržištu, već da bi uopšte moglo preživjeti u budućnosti. Važno je biti svjestan da neprimjenjivanje savremene tehnologije vas uskraćuje za podizanje poslovanja na viši nivo i optimizaciju poslovnih procesa”, kazao je Pašić.

Konferencija je bila namijenjena svima koji žele da odgovorno obavljaju svoj posao te prate napredak s područja svoje struke, ekonomije, biznisa i poslovnog sistema kojim vode svoje poslovanje ili imaju namjeru da to započnu.