15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019.

Poznat i kao „najbrže rastući sajam“ u regionu,  sajam u Tešnju je ove godine uveo brojne novitete u organizacionom smislu. Na prostoru od oko 6000 m2 zatvorenog i 12.000m2 otvorenog prostora, nastupit će izlagači iz Holandije, Italije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Turske i BIH.

 

Radi se o  300-njak renomiranih firmi iz metalskog sektora, drvoprerađivačkog, tekstilnog, sektora informatizacije i automatizacije, digitalnih tehnologija, naftni sektor, autoprodaja i prodaja radnih mašina, usluge i sl. Priliku da se predstavi imat će i Privredna komora FBiH te bankarski sektor Bosne i Hercegovine.

Država pokrovitelj sajma je Republika Sjeverna Makedonija a generalni pokrovitelj sajma je Vijeće ministara BiH.

 

Na sajmu se očekuje prisustvo predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, predstavnici diplomatskog kora, međunarodnih domaćih organizacija, privrednika lokalne zajednice, kao i veliki broj akreditovanih novinara.

 

BH Telecom će na sajmu, kao i prethodnih godina, imati svoj izlagački prostor, sa planiranom prodajom usluga iz redovne ponude. Za sve posjetioce našeg sajamskog prostora su obezbijeđeni prigodni pokloni.

 

U povodu ovog značajnog privrednog događaja, u Tešnju je izvršena postavka 4G bazne stanice, koja će u značajnoj mjeri doprinjeti podizanju kvalitetu mobilne usluge BH Telecoma i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.