BH Telecom na internacionalnoj konferenciji BETAPITCH Mostar 2018.

BH Telecom je učestvovao u panel diskusiji i žiriju za takmičenje prijavljenih startupa. Pozitivna atmosfera kojoj je doprinjela tematika radionica, panela i petominutnih predstavljanja startupa pred žirijem bi se mogla predočiti u izjavi: „Startupi su budućnost ove zemlje“. Teme konferencije su se bazirale na ohrabrivanju mladih inovatora za pokretanje inovativnih ideja uz korištenje tehnologije i svih benefita koje pruža i način umrežavanja sa potencijalnim partnerima i investitorima.

BH Telecom je kroz saradnju u ovom projektu pomogao da se prihvati 90 različitih startup rješenja, kroz preselekciju odabere 10 najboljih i najboljeg među finalistima. Prijavljeni startupi su pristigli iz svih dijelova svijeta. Jedan od prijavljenih je bio čak iz Japana. Startup scena ne poznaje granice i udaljenosti, cilj je kolaboracija i zajednički progres i napredovanje.

Prilikom prezentacija startupa predstavljena su različita rješenja kao npr.  mobilna platforma za management sportista, interaktivni bedževi, interaktivne igrice za učenje matematike, B2B platforma, zabavno edukativne igračke za djecu i dr.

Bizbook.ba je proglašen najboljim bh startupom te se u Sarajevo vraća s kompjuterom vrijednim 1000 dolara kojeg je obezbjedila Američka ambasada u BiH.

Predstavnici BH Telecoma su kroz učešće i prisustvo ostvarili kontakte sa predstavnicima najuspješnijih startupa sa kojim će u narednom periodu nastaviti aktivnosti za potencijalnu saradnju.